Pizza
Porties Prep Tijd
4pizza’s 25minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10 + 15minuten 1uur
Porties Prep Tijd
4pizza’s 25minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10 + 15minuten 1uur
Ingrediënten
Instructies
  1. Los de gist op in 250 ml lauw water. Laat 10 minuten staan, totdat de gist begint te schuimen.
  2. Doe het zou onderaan in de mengkom, voeg alle overige ingrediënten aan de kom toe. Voeg als laatste het water-gist mengsel toe. Begin te kneden (met de hand of met de kneedhaak van de keukenmachine).
  3. Voeg zoveel water toe als nodig om een homogeen deeg te maken dat niet meer aan de kom kleeft.
  4. Verdeel het deeg in 4 gelijke delen. Bol ze op en leg ze op een houten plank die met cassavemeel bestoven is. Dek af met een handdoek en laat 1 uur op een warme plaats rijzen.
  5. Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed 4 bakplaten met keukenpapier (of zoveel als er in de oven passen, je kan de pizza’s ook 2 per keer bakken).
  6. Bestuif je werkvlak met cassavemeel, neem 1 bolletje, druk het plat en rol het uit met de deegrol. Bestuif regelmatig met cassavemeel opdat het niet blijft kleven. Rol de lap op je deegrol en leg hem zo op een bakplaat. Herhaal dit met de andere bollen (of zoveel er in 1 keer in je oven passen).
  7. Bak 10 minuten in de oven.
  8. Haal de bodems uit de oven en bedek ze nu met: tomatenpassata, blokjes mozzarella, oregano, ansjovisjes, olijfolie en al wat je hartje verder nog begeert. Zet terug in de oven en bak nog 15 minuten, of tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
Notities

De pizza op de foto is voor het bakken enkel met passata, oregano en olijfolie bedekt. De rucola, parmezaanschilfers, prosciutto en stukken buffelmozzarella zijn pas na het bakken toegevoegd.