Wie?

Wie?

Hallo, welkom hier! Ik ben Candy, creatieve vrouw, echtgenote, moeder. Getrouwd met de beste man die ik me kan wensen. Moeder van 3 zonen: Diddy (22 en het huis uit), Lex (18) en Lou (16). Na 15 jaar werken in de ICT-sector was ik toe aan een carrière-switch, en zit ik nu terug tussen de schoolbanken: ik studeerde 3 jaar voor kleuterjuf, en schakelde daarna  over naar orthopedagogie. Ik hou van breien en haken, ik maak zelf zeep en natuurlijke schoonheidsproducten als ik tijd heb (of als de zeep bijna op is dus). Ik hou van koken (en eten) en bakken en ik ben een gediplomeerd bakker. Ik doe CrossFit en boogschieten (begonnen met recurve, nu met een barebow jachtboog).

In 2012 heb ik mijn leefstijl flink aangepast: het begon als een diëet (paleo, granenvrij), maar dankzij de aanpassing in mijn voeding en levensstijl ben ik niet enkel al een heel deel overtollige kilo’s kwijt geraakt (al mag er gerust nog wat af!), maar heb ik ook de symptomen van een auto-immuunziekte (fibromyalgie) onder controle gekregen. Vooral dat laatste heeft mijn leven veranderd, en maakt het nu mogelijk om voor een nieuwe carrière te gaan! Geen pijn meer alle dagen, geen zware medicatie meer, niet steeds moe-moeder-moest meer, wat een bevrijding.

Wat er nog meer veranderde buiten mijn voeding? Ik probeer genoeg te slapen (minstens 8u/nacht), regelmatig buiten (in de natuur) te komen, en ik loop 24/7 altijd-en-overal op blote voeten, als dat enigszins kan. Voor school en in situaties die wel schoeisel vereisen draag ik ‘minimalistische schoenen’, zoals Vibram 5-fingers (ja, die rare schoenen met tenen), Xero-shoes (ik heb de DIY-kit, dus zelf geknoopte) of andere schoenen met zo dun mogelijke zool (zoals mijn mooie op maat gemaakte zwarte ballerina’s of laarzen van The Drifter Leather!). Sinds ik geen ‘normale’ schoenen meer draag heb ik geen last meer van pijn aan gewrichten als enkels, knieën, heupen en lage rug. Ik doe zelfs CrossFit (ook op blote voeten, ja). Ik heb een dubbele hernia, maar dankzij mijn coaches (en de nodige zelfkennis ondertussen: géén situps, géén crunches, goede houding gaat voor veel gewicht of snellere tijd) houd ik die zo goed mogelijk onder controle. Ik ben na verschillende jaren nog steeds niet echt sterk (ik kan niet 1 pull-up, en na 10 burpees ben ik echt wel dood), maar ik doe het niet om me aan anderen te spiegelen. Ik doe mijn best, en dat varieert van dag tot dag. En daar kijkt niemand me scheef voor aan!