>2 vliegen in 1 klap

>2 vliegen in 1 klap

>Aangezien het vallen van de eerste sneeuw samenviel met het einde van onze vetbol-kokosnoot voor de vogeltjes, besliste ik om met de kinderen zelf vetbolletjes te maken. En toen begon Music for Life en kreeg ik een idee: waarom maken we niet ineens een heleboel vetbolletjes om te verkopen voor Music for Life? En zo gebeurde het. De eerste lading van 16 vetbolletjes was al na 1 schooldag helemaal verkocht. De 2de lading (25 bolletjes) is goed opweg om verkocht te worden en deze ochtend maakte ik de laatste lading (nog 13 vetbolletjes). De jongens verkopen ze aan 1 euro per bolletje en hebben al een bedrag van 32 euro binnengehaald. Hopelijk krijgen we ze allemaal verkocht, dan hebben we 54 euro om aan Music for Life te geven. Vetbolletjes for Life, help de vogeltjes de winter door en steun Music for Life!


Zelf aan de slag voor de vogeltjes? Smelt 1 blok ossewit (er zitten 4 blokjes in 1 pak) op een zacht vuurtje (het moet maar net smelten, niet bakken hè!). Voeg ongeveer 750 gr strooivoer voor inheemse vogels bij en roer tot alles goed gemengd is.
Neem kartonnen koffie-bekertjes (13 à 15 voor de hoeveelheid hierboven), knip rietjes af tot ze ong. 1 cm boven de rand uitkomen. Hou het rietje rechtop midden in het koffiebekertje en vul het bekertje met een lepel. Als alle bekertjes gevuld zijn laten afkoelen tot het vet weer gestold is.


Duw vanonder op het kartonnen bekertje en laat het vetbolletje uit het bekertje schuiven. Verwijder het rietje en steek een stukje touw door het gaatje. Maak een knoop in het touwtje, waarmee je het vetbolletje in de boom kan hangen. Verpak de bolletjes die je niet direct gebruikt in plastic folie.

0 reacties op “>2 vliegen in 1 klapVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.