>Ik lust wel groentjes!

>Ik lust wel groentjes!

>Beertje is een carnivoor.  Groentjes zijn aan hem niet besteed, zelfs uit de pastasaus zit hij de mini-stukjes ui te vissen.  Spruitjes was zowat het ergste dat we hem konden voorschotelen, tot ongeveer een jaar geleden.  Toen koos hij spruitjes in de winkel, want dat vond hij lekker zei hij.  En inderdaad, in plaats van het gewoonlijke gevecht om hem een halve spruit te laten eten, at hij er nu met goesting zeker 5.  Maar dat was zeker genoeg, we gaan niet overdrijven hè!
Gisteren aten we polpette met spruitjes en puree. Ik doe een flinke schep spruitjes op zijn bord en hoor Beertje enthousiast “Oh, jammie, lekker, spruitjesssss, mama, nog hoor, meer!”  En dus doe ik er nog een flinke schep bij.  In geen tijd zag ik die spruitjes in Beertjes mond verdwijnen, ik kan mijn ogen bijna niet geloven!  Nog nooit zag ik Beertje met zoveel smaak iets van groenten eten.  Maar de gehaktballen, daar zat ui in, dat was erover voor mijn carnivoortje.  En dus negotieert hij met papa: als ik alle overige spruitjes uit de pot opeet, mag ik dan mijn gehaktballetjes laten liggen?  Nou, daar moest papa niet lang over nadenken.  En dus kreeg Beertje de overschot van de spruitjes. Draakje zag het aan en geloofde zijn ogen niet.  Hij pakte Beertje bij zijn schouders en riep uit: “Wie ben jij en wat heb je met mijn broer gedaan!” Maar die liet het niet aan zijn hart komen en at met smaak alle spruitjes op.

0 reacties op “>Ik lust wel groentjes!Voeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.