Finals

Finals

For 3 years I have been going to bakery school once a week.  This year was the last year and yesterday we had our final exams.  We had to bake following items for a “themed brunch” (we could choose the finishing and theme):

  • soft buns, 3 different kinds (sandwich, brioche and chocolate bun)
  • crunchy rolls, 3 different kinds (plain, with poppy seeds and with sundried tomatoes)
  • danish pastry, 2 different (filled with cream and filled with chocolate)
  • puff pastry appetizer (filled with meat)
  • single sized bavarois (layer of white chocolate mousse, almond biscuit, layer of strawberry mousse)
  • sponge cake (filled with whipped cream and strawberries)

After baking and finishing everything, we had to expose it on a nicely dressed table.  The jury (a few teachers) talked to us while we were baking, asking questions.  Afterwards they gave votes to our products.  I don’t know my votes yet, but I passed!  I’m so happy, I’m now officialy “licensed to bake” 😉 .  Here’s a picture of my Italian themed table and the sponge cake.

3 Jaar lang ging ik elke week naar school, ik volgde de cursus Brood- en banketbakkerij.  Dit jaar was het laatste jaar en gisteren had ik eindexamen.  We moesten volgende producten (afwerking naar keuze) maken voor een brunch met thema (naar keuze):

  • zachte broodjes, 3 verschillende soorten (puntbroodje, brioche en chocoladebolletje)
  • harde broodjes, 3 verschillende soorten (pistolets, met maanzaad en met zongedroogde tomaatjes)
  • koffiekoeken, 2 verschillende (gevuld met banketbakkersroom en gevuld met chocolade)
  • bladerdeeg aperitiefhapje (gevuld met vlees)
  • eenpersoons bavarois  (glaasjes met een laag witte chocolademousse, amandelbiscuit, laag aardbeienmousse)
  • biscuit (gevuld met slagroom en verse aardbeien)

Nadat alles gebakken en afgewerkt was moesten we onze producten uitstallen op een mooi aangeklede tafel.  De jury (een aantal leerkrachten) praatte met ons tijdens het bakken, stelde vragen.  En nadien gaven ze onze uitgestalde producten punten.  Ik weet niet wat mijn punten zijn, maar ik ben wel geslaagd!  Ik ben zo blij, nu ben ik eindelijk “licensed to bake” 😉 .  Op de foto hierboven mijn tafel met Italiaans thema en mijn biscuit.

3 reacties op “FinalsVoeg die van jou toe →

  1. Oh wauw: dat ziet er mooi uit allemaal zeg! Proficiat met je licence to bake! Mochten we ooit een ontmoetingsdag oid hebben van Swapperdeswapperdeswap dan weet ik wel wie er bakken mag.

    Groetjes
    Miriam

    1. Er is bijna niets meer over! De taart en deel van de broodjes gingen naar mijn mama; de rest van de broodjes zijn door mijn jongens soldaat gemaakt en de bavaroispotjes zijn ideale dessertjes voor hen 😉 . Ik heb gewillige slachtoffers thuis 😉 – maar als we ooit nog eens afspreken maak ik iets speciaal voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.