Scampi skewers with bacon

Scampi skewers with bacon

Bacon makes everything better, it’s a motto I often read in ‘paleo-land’ 😉 .  But could it make shrimp better?  Oh yes it can!  Lou just turned from “I don’t like shrimp” to “this is the best, is there more?” in the blink of an eye 😉 .  Easy, super-tasty and quick to make, what else do you want from a recipe?

  • 1 kg of shrimp, peeled and intestines removed
  • juice and zeste of 1 lime
  • +/- 1 inch of ginger, grated
  • herbs and spices to taste (I used: chili-flakes, garlic, black pepper, turmeric)
  • bacon

Marinate the shrimp with everything but the bacon (you can do this in the morning and leave it in the fridge all day).  

Preheat the oven to 200°C (390°F).  Put the shrimp on skewers, with the bacon weaved in.  Put them on a greased cookie-sheet and bake 7 minutes.  Flip them over and bake another 5 minutes.  Serve with oven-roasted sweet potato and mixed veggies and a side salad.

Spek maakt alles lekkerder, het is een leuze die ik dikwijls tegenkom in  ‘paleo-land’ 😉 .  Maar kan het ook scampi lekkerder maken?  Oh ja, dat kan!  Lou ging van “ik lust geen scampi” naar “wauw dit is lekker, zijn er nog?” in een oogwenk 😉 .  Makkelijk, super-smakelijk en snel te maken, wat wil je nog meer van een recept?

  • 1 kg scampi, gepeld en darmkanaal verwijderd
  • sap en geraspte schil van 1 limoen
  • +/- 2,5 cm gember, geraspt
  • kruiden naar smaak (ik gebruikte: chili-flakes, look, zwarte peper, kurkuma)
  • ontbijtspek

Marineer de scampi met alle ingrediënten behalve het spek (je kan dit ’s ochtends doen en het de hele dag in de koelkast laten staan).  

Verwarm de oven voor op 200°C (390°F).  Steek de scampi op spiesjes, met het ontbijtspek er tussen gewoven.  Leg ze op een ingevette bakplaat en bak 7 minuten.  Draai ze om en bak nog 5 minuten.  Serveer met gepofte zoete aardappel en geroosterde gemengde groenten, en eventueel een slaatje.

2 reacties op “Scampi skewers with baconVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.