Grainfree hazelnut cookies

Grainfree hazelnut cookies

These are the cookies I made today for Lex’ treat tomorrow.  They’re grainfree and sure did fool my kids, as they love them!

  • 125 gr butter, softened
  • 200 gr raw cane sugar
  • 200 gr hazelnut butter (or half/half hazelnut/almond butter, or if you’re not ‘into primal’ you could use peanut butter, unsweetened)
  • 2 eggs
  • 1 teaspoon vanilla

Cream the butter with the sugar in a large bowl; add the nut butter and mix well.  Add eggs and vanilla and mix again.  Put in the fridge for about 1 hour.  Preheat the oven to 180°C (355°F).

Put the dough in a piping bag and put rounds the size of a tablespoon on a cookie sheet, leaving enough space between them as the cookie dough will spread.  Bake 10 to 15 minutes.  Leave on a rack to cool.

Make a ganache:

  • 150 gr 80% chocolate, chopped
  • 125 gr coconut milk
  • 30 gr butter, softened

Bring the coconut milk to a boil, add the chopped chocolate and stir well.  Add the softened butter and stir well again.

Put the ganache in a piping bag and put some on half of the cookies.  Pair the cookies.

Dit zijn de koekjes die ik vandaag gebakken heb voor Lex zijn traktatie morgen.  Ze zijn granen-vrij en de kinderen zijn er gek op!

  • 125 gr zachte boter
  • 200 gr rauwe rietsuiker
  • 200 gr hazelnootboter (of half/half hazelnoot/amandelboter, of als je niet ‘into primal’ ben kan ongezoete pindakaas ook)
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille

Crème de boter met de suiker in een kom; voeg de notenboter toe en meng goed.  Voeg de eieren en vanille toe en meng tot een homogeen mengsel. Laat in de koelkast ongeveer 1u opstijven.  Verwarm de oven voor op 180°C.

Doe het deeg in een spuitzak en spuit rondjes de grootte van een walnoot op een bakplaat met bakpapier, laat genoeg plaats tussen.  Bak 10 à 15 minuten.  Laat afkoelen op een rekje.

Maak een ganache:

  • 150 gr 80% chocolade, gehakt (of druppels)
  • 125 gr kokosmelk
  • 30 gr zachte boter

Breng kokosmelk aan de kook, giet deze over de chocolade en roer tot een glad geheel.  Voeg de boter toe en meng tot een homogeen mengsel.  Laat lichtjes afkoelen.

Doe de ganache in een spuitzak en vul hiermee de helft van de koekjes.  Kleef ze per 2 koeken samen.

0 reacties op “Grainfree hazelnut cookiesVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.