Whole 30: Day 20

Whole 30: Day 20

Today I’ve been on a trip with a group of 12 children (and more groups, in total we were about 125 children!). I’m a monitor for “Nature & Science”, and we organize monthly trips for children aged 8 to 18. Today’s trip was to a forrest, where the children got to play “The Ultimate Survival” all day. My oldest son is monitor-in-training and they organized the whole day. The children learned about animal tracks, build camps and played stratego. We were so lucky with the weather, it had been raining during the night and was still raining when we got up, but the sun was shining when we left home and has been shining all day! I did miss most of the play, as I’ve been cooking all day. The girls and boys from monitor-training (12 in total) are staying the night, but as they would be outside with the children all day, they didn’t have time to cook. So I volunteered to cook for them. I’ve made vegetable soup, mashed potatoes, braised carrots and beef stew. But here is what I’ve been eating today:

  • Breakfast: DH, the kids and me split the leftover turkey saltimbocca and some fruit
  • Lunch: Lex and Lou (who came with me on the trip) ate tortilla with smoked lox, baby carrots and cherry tomatoes. I had leftover red cabbage, meatmuffins and 2 small plums
  • Snack: I shared a whole coconut with some of the kids 🙂
  • Dinner: tomato-soup (for DH and children), roasted sweet potato, sirloin steak, guacamole and a salad

Vandaag was ik op uitstap met een groep van 12 kinderen (er waren nog andere groepen, we waren in totaal met zo’n 125 kinderen!). Ik ben begeleider bij  “Natuur en Wetenschap“, en we organizeren o.a. maandelijkse uitstappen voor kinderen van 8 tot 18 jaar. De uitstap van vandaag was naar de Hoge Rielen in Kasterlee, waar de kinderen onder het thema “The Ultimate Survival” de hele dag in de bossen speelden. Mijn oudste zoon is monitor-in-opleiding en zij mochten deze dag helemaal organizeren. De kinderen leerden sporen zoeken, bouwden kampen en speelden stratego. We hadden echt geluk met het weer, het had ’s nachts geregend en het regende nog steeds als we deze ochten opstonden, maar tegen dat we vertrokken scheen de zon en dat heeft ze de hele dag volgehouden! Ik heb het grootste deel van het bosspel wel gemist, want ik heb heel de dag staan koken. De meisjes en jongens van de monitor-opleiding blijven vannacht overnachten in de Hoge Rielen, maar aangezien ze zich vandaag de hele dag over de kinderen moesten ontfermen, zouden ze geen tijd hebben om fatsoenlijk te koken. Dus was ik ‘kookmama’. Ik kookte voor hen groentensoep, aardappelpuree, gestoofde wortelen en stoofvlees. En dit is wat ik vandaag heb gegeten:

  • Ontbijt: manlief, de kinderen en ik deelden de overgebleven saltimbocca en wat fruit
  • Lunch: Lex en Lou (die mee op de uitstap waren) aten tortilla met gerookte zalm, baby wortelen en kerstomaten. Ik had overschot rode kool, meatmuffins en 2 kleine pruimpjes
  • Snack: ik heb een hele kokosnoot gedeeld met een aantal kinderen
  • Dinner: tomatensoep (voor Manlief en kinderen), geroosterde zoete aardappel, dunne lende steak, guacamole en een slaatje

1 reactie op “Whole 30: Day 20Voeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.