Whole 30: Day 21

Whole 30: Day 21

Testing new cake recipes on a Whole 30 is not easy. Actually it’s quite impossible. I wanted to bake something for my kids, found some pumpkin puree in the freezer and decided to make a recipe for grainfree pumpkin bread. But as I couldn’t taste it (there was honey in the batter! No added sugar on Whole 30) I had to guess if it was sweet enough. The batter looked fine, but the cake ended up being not sweet enough and too spongy (according to both my mom and Lou – Lex did eat the cake, he said he liked the ‘after-taste’ 😉 ). Tomorrow I’ll see if I can save the cake by turning it into cake-pops (adding some chocolate will probably do miracles for at least sweetness 😉 ). Verdict: not too bad, but needs tweaking. A recipe that doesn’t need tweaking is the one for slow-roasted rabbit, our dinner tonight.

  • Breakfast: melon and raw ham
  • Lunch: DH and the children had omelets, I ate some (uncured) bacon with avocado and baked apple-slices.
  • Snack: small piece of coconut
  • Dinner: slow-roasted rabbit, roasted Brussels sprouts and pearl onions, oven-baked apples filled with cranberries and homemade fries for the boys and my mom.

Een nieuw recept voor cake testen tijdens een Whole 30 is niet makkelijk. Het is zelfs redelijk onmogelijk. Ik wou nog iets bakken voor de jongens, vond een zakje pompoenpuree in diepvriezer en besloot een recept te maken voor granenvrije pompoencake. Maar aangezien ik niet kon/mocht proeven (er zit honing in het beslag! Geen toegevoegde suikers tijdens de Whole 30) moest ik een beetje raden of het wel zoet genoeg zou zijn. Het beslag zag er wel goed uit, maar de cake bleek net niet zoet genoeg en iets te sponzig (volgens mijn mams en Lou – Lex heeft wel van de cake gegeten, hij zegt dat de ‘na-smaak’ wel OK is 😉 ). Morgen ga ik eens zien of ik de cake nog kan redden door er cake-pops van te maken (chocolade bijvoegen doet waarschijnlijk al veel voor de zoetheid 😉 ). Verdict: niet helemaal slecht, maar nog een beetje bijsturen. Een recept dat geen bijsturing nodig heeft is dat van het slow-roasted konijn, ons avondeten.

  • Ontbijt: meloen en rauwe ham
  • Lunch: Manlief en de jongens aten omelet, ik at (vers) spek met avocado en gebakken appelschijfjes.
  • Snack: klein stukje kokosnoot
  • Dinner: slow-roasted konijn, geroosterde spruitjes en zilveruitjes, ovengebakken appels gevuld met veenbessen en zelfgemaakte frietjes voor de jongens en mijn mam.

0 reacties op “Whole 30: Day 21Voeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.