Whole 30: Day 4

Whole 30: Day 4

So, the pain in my stomach was due to stress, who would have guessed? When DH arrived home yesterday evening, he asked 4 times what’s for dinner without getting a decent response from me. He said (several times) that I was bouncing around like a rabbit on speed. He was right…and after dinner it struck me: maybe this pain in my stomach is stress? With 2 sons starting in a new school, DH returning to work after a month at home, a crazy schedule the past few days and a visit to my mom (love my mom, but she too was like a bouncing ball and that kind of added up to my stress ๐Ÿ˜‰ ). I WAS bouncing around like crazy. So we made time for a relaxing hot bath, a coconut oil massage and a good night sleep and *magic* no more stomach issues today, yay!

Here’s what day 4 looked like:

  • Breakfast: belgian raw ham and melon, cup of coffee; DH had a steak with some tomatoes; Lex had raw ham with a pear and orange; Lou started the day with a cup of fresh bone broth and a few slices of raw ham.
  • Post-workout snack: mmmm, fresh coconut ๐Ÿ™‚
  • Lunch: due to gap in my meal planning I didn’t have a lot of veggies for my lunch, so I shared some leftover chicken thighs and smoked lox with Lou and added an avocado, a banana and 2 wild peaches, and a cup of coffee. DH filled his lunchbox with chicken thighs and leftover “peperonata”; Lex had a lunchbox filled with 2 grainfree waffles, beef jerky, half a bell pepper and some cherry tomatoes.
  • Dinner: slowcooker doing overtime today! After being on the whole night making the most wonderful bone broth, I put him back to work with some pork cheeks; I seasoned them with Tabil and added some pearl onions and carrots. Let the slowcooker do all the hard work! We eat the pork cheeks with romaine lettuce and radicchio (red chicory) (instead of taco shells!), shredded raw white cabbage and carrots, sliced bell peppers (not for me) and homemade guacamole (see picture below). I also made sweet potato fries. Nom nom nom!

Oh, I want to brag about my “personal record” ๐Ÿ˜€ ! Today’s workout at CrossFit included sit ups. Back in July, when we had to do as many sit ups as possible in one go (so no pause), my max was 25. This morning I did 50 in one go (ok, I was still the slowest :p but I did them). So proud!

De maagpijn van gisteren was dus van de stress, wie had dat gedacht? Toen manlief thuiskwam en me wel 4 keer vroeg wat we als avondeten hadden kreeg hij maar geen samenhangend antwoord. Hij zei (verschillende keren) dat ik rond stuiterde als een konijn op speed. Hij had gelijk…maar na het avondeten drong het pas door: dat ‘blah’ gevoel en pijn in mijn maag, zou het stress zijn? Met 2 zonen die op een nieuwe school begonnen, manlief die na een maand thuis weer aan het werk was, een overvolle agenda de afgelopen dagen en een bezoekje aan mijn mama (ik hou van mijn mams en bezoek haar graag, maar ook zij stond te stuiteren gisteren, en ik heb de neiging om dat te absorberen ๐Ÿ˜‰ ). Ik WAS inderdaad aan het stuiteren. Dus maakten we tijd voor een warm, relaxerend bad, een massage met kokosolie en een goed nacht slaap en *magie* geen pijn of ‘blah’ meer vandaag, joepie!

Dag 4 ging als volgt:

  • Ontbijt: Ganda ham met meloen, 1 kop koffie; Manlief had een steak met enkele tomaten; Lex Ganda ham met een peer en een sinaasappel; Lou begon de dag met een kop versgetrokken beenderbouillon en enkele sneetjes Ganda ham.
  • Post-workout snack: mmmm, verse kokosnoot ๐Ÿ™‚
  • Lunch: door een lacune in mijn boodschappen-planning had ik niet veel groenten voor mijn lunch, dus deelde ik het laatste overschotje kippenbillen en een pakje gerookte zalm met Lou en at daarbij een avocado, een banaan en 2 wilde perziken, en een kop koffie. Manlief vulde zijn lunchbox met kippenbillen en overschot “peperonata”; Lex kreeg 2 granenvrije wafels, beef jerky, een halve paprika en enkele kerstomaten mee in zijn lunchbox.
  • Dinner: de slowcooker doet overuren vandaag! Nadat er de hele nacht een fantastische beenderbouillon in getrokken heeft, heb ik hem deze ochtend al weer aangezet voor varkenswangetjes; ik heb de wangetjes gekruid met Tabil, voegde (verse) zilveruitjes en wortelen toe en laat de slowcooker het harde werk doen! We aten de varkenswangetjes met Romeinse sla en radicchio (i.p.v. taco shells!), rauwkost, paprika-schijfjes (niet voor mij) en zelfgemaakte guacamole (zie foto hierboven), ik maakte er zoete aardappelfrieten bij. Njammie!

Oh, ik wil ook nog even opscheppen over mijn “persoonlijk record” ๐Ÿ˜€ ! Tijdens de workout vandaag bij CrossFitAntwerpen moesten we sit ups doen. Begin juli, toen we eens zoveel mogelijk sit ups na elkaar moesten doen (dus zonder pause), was mijn maximum 25. Deze ochtend deed ik er 50 in een keer (ok, ik was nog steeds de traagste van iedereen :p maar ik deed het toch maar). Ben best trots op mezelf!

2 reacties op “Whole 30: Day 4Voeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.