Chocolate Mousse

Chocolate Mousse

Chocolate mousse is known as a very heavy dessert. But I managed to make a lighter version without losing any taste.  I didn’t use sugar, but honey and replaced double creme with coconut milk.  Using a chocolate with 80% cocoa gives it a rich chocolate flavor.  If  dairy is not a problem for you, you can replace the coconut milk with double cream.

Ingredients:

  • 250 gr (0.5 lb) dark chocolate (80% cocoa)
  • 2,5 dl (1 cup) coconut milk
  • 2 dl egg white (+/- 6 egg whites)
  • 150 gr (5.3 oz) honey (or 75 gr sweetener)

Chop the chocolate and put it in a bowl.  Bring the coconut milk to a boil and add it to the chopped chocolate, stir well until the chocolate has completely melted: this is the ganache.  Beat the egg whites; pour in the honey (or sweetener) while beating when the egg whites start to stiffen.  Add a dollop of the egg whites to the ganache and stir to lighten up the ganache; then add the ganache to the egg whites and mix carefully with a spatula.

Pour into a big bowl, or use a piping bag to put it in small glasses.  Put in the refrigerator for at least 4 hours.  Makes approximately 10 glasses.

Chocolademousse staat bekend als een zwaar dessert, maar ik kreeg het toch voor elkaar om er een lichtere versie van te maken zonder aan smaak in te boeten!  Ik gebruikte kokosmelk i.p.v. room en honing ipv suiker. Door de chocolade met een cacao-gehalte van 80% krijgt deze mousse een rijke chocolade smaak.  Als  melkproducten voor jou geen probleem zijn kan je de kokosmelk ook vervangen door volle room.

Ingrediënten:

  • 250 gr chocolade (80% cacao)
  • 2,5 dl kokosmelk
  • 200 ml eiwit (= eiwit van ongeveer 6 eieren)
  • 150 gr honing (of 75 gr zoetstof, ik heb hem ondertussen met tagatesse gemaakt en dat ging prima!)

Hak de chocolade in stukjes en doe ze in een kom.  Breng de kokosmelk op kookpunt en giet deze over de chocola, roer goed tot alle chocola gesmolten is: dit is de ganache.  Klop de eiwitten, als deze beginnen op te stijven giet je er de honing (of zoetstof) in een straaltje bij.  Klop verder tot de eiwitten stijf zijn.  Voeg een flinke schep van de eiwitten bij  de ganache en roer om de ganache wat lichter te maken.  Voeg de ganache nu bij de rest van het opgeklopte eiwit en meng alles voorzichtig onder elkaar met een spatel.

Giet in een grote kom, of gebruik een spuitzak om in individuele glaasjes te spuiten.  Laat minstens 4u in de koelkast opstijven.  Voor ongeveer 10 glaasjes.

1 comment on “Chocolate MousseAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.