Slow-roasted, crispy duck legs

Slow-roasted, crispy duck legs

Wow, I’m a few blog posts behind but it’s been crazy busy and it’s going to stay like that until the end of the year I’m afraid! It’s all fun and good things ahead, but I do feel the stress creeping up on me. Well anyway, I thought it was time to post another recipe. We ate this last week and it was G.O.O.D! Like really, really good. Fingerlicking good. I found fresh duck legs in our local supermarket some weeks ago and decided to buy them and freeze them. But they only had  3, and that’s not enough for our family of 5, so I added some chicken thighs. Both were equally awesome. And it’s so easy to make!

Edit: I made these again and added some sliced ginger too, it was fabulous!

  • Goose fat (or coconut oil if you don’t have goose fat)
  • duck legs or chicken legs (with skin!)
  • a few sprigs of fresh rosemary
  • a handful of fresh sage
  • a few cloves of garlic, sliced
  • a 1 inch long piece of ginger, peeled and sliced
  • coarse celtic sea salt and freshly ground black pepper

Preheat the oven to 150°C (300°F).

Grease a roasting tin with the goose fat. Rub the salt and pepper on the duck legs and place them skin side up in the roasting tin, with the fresh herbs and sliced garlic tucked underneath. Put in the oven and roast for about 2,5 hours. Serve with oven roasted mixed root vegetables and enjoy every bite of it!

Wow, ik sta een paar blogposts achter maar het is hier redelijk druk en dat zal niet beteren voor het eind van het jaar, vrees ik! Allemaal leuke dingen in het verschiet, maar ik voel de stress wel toenemen. Maar ik vond het wel tijd om nog eens een recept te plaatsen. We aten dit vorige week en het was G.O.E.D! Echt heel erg goed. Om je vingers bij af te likken goed. Ik vond verse eendendijen in de lokale Carrefour een paar weken terug en had ze allemaal meegenomen en ingevrozen. Maar nu had ik er nog maar 3 over, en dat is niet genoeg voor ons gezin van 5, dus deed ik er een paar kippendijen bij. Ze waren allebei overheerlijk. En het is zo makkelijk te maken!

Edit: ik heb deze nogmaals gemaakt en voegde ook schijfjes gember toe, het was fantastisch!

  • Ganzenvet (of kokosolie als je dat niet hebt)
  • eenden- of kippendijen (met vel!)
  • een paar takjes verse rozemarijn
  • een handvol verse salieblaadjes
  • een paar teentjes knoflook, in schijfjes
  • een stuk gember van ong. 2,5 cm, gepeld en in schijfjes
  • ongeraffineerd grof zeezout en versgemalen zwarte peper

Verwarm de oven voor op 150°C.

Vet een braadschotel in met het ganzenvet. Wrijf de eendendijen in met het grof zeezout en de peper en leg ze met het vel naar boven in de braadschotel, met de verse kruiden en schijfjes look eronder. Zet in de oven gedurende 2,5 uur. Serveer met gemengde geroosterde knolgroenten en geniet van elke hap!

1 reactie op “Slow-roasted, crispy duck legsVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.