Creamy chicken zucchetti

Creamy chicken zucchetti

Ik wil me excuseren voor de kwaliteit van mijn foto’s. Ja, ik weet dat het nergens op lijkt, maar momenteel kan ik enkel foto’s maken met mijn iPad of Samsung gsm. Ik droom van een goede kwaliteit hybride camera (digitale reflex), maar dat is een hele investering natuurlijk. Normaal is de kwaliteit van de foto’s die ik met iPad of gsm neem redelijk ok, als er tenminste ruim daglicht is. Maar nu de dagen korten, is het meestal al (redelijk) donker tegen dat we aan het avondeten zijn, en doen de foto’s eigenlijk afbreuk aan de gerechten.

Je zal me dus op mijn woord moeten geloven als ik je verzeker dat dit véél lekkerder is dan het op foto lijkt 🙂 . Ik improviseerde dit recept terwijl ik door de supermarkt liep. Ik wou “pasta” maken, maar niet wéér met bolognese-saus, pesto of chorizo worstjes. Ik wou een roomsausje, maar niet traditioneel met gerookte zalm (we hadden de dag hiervoor pas vis gegeten). Scampi dacht ik eerst, maar koos dan toch voor kip. Het enige echte bewijs dat het door al mijn mannen goedgekeurd werd: GEEN overschot. Zowel Lex als Lou hebben niet 1 maar wel 2 keer bijgevraagd!

Dit recept is niet paleo, want ik gebruik volvette room. Laat het ons dan maar ‘primal’ noemen (primal = paleo + goede kwaliteit wijn, chocola en melkproducten)  😉 . Mijn lichaam houdt meer van room dan van kokosmelk/room (sinds die aanval van netelroos in september ben ik erachter gekomen dat kleine hoeveelheden kokos best lukken, maar teveel lokt een reactie uit).

  • +/- 900 gr kipfilet, bout- of borst, in blokjes
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd (ik gebruik gerookte knoflook, dat heeft een subtiele rooksmaak, erg lekker!)
  • 250 gr spek, in blokjes
  • 2 eetlepels zongedroogde tomaatjes, fijngesneden
  • 2 eetlepels tomatenconcentraat
  • 1 eetlepel chorizo spice blend
  • +/- 350 ml volvette room
  • keltisch zeezout en versgemalen zwarte peper, naar smaak
  • vetstof (reuzel, boter, ghee, kokosolie)

Smelt de vetstof in een pan en fruit de uien en look tot ze transparant zijn. Voeg het spek toe en bak een paar minuten mee. Voeg kip en chorizo kruiden toe en bak, onder regelmatig roeren, tot de kip gaar is. Voeg dan de zongedroogde tomaatjes, tomatenconcentraat en room toe en roer door. Laat op laag vuur warm worden, maar laat de room niet koken. Breng op smaak met zout en peper.

Serveer over “Zucchetti” (courgettes die je met een ‘spiraliser’ of juliennesnijder tot “spaghetti” snijdt; ik mix ze dan met zout en olijfolie, verspreid ze over een bakplaat en laat ze op 200°C  gedurende ong. 15 minuten garen in de oven).

 

2 reacties op “Creamy chicken zucchettiVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.