Once bitten, twice shy

Ik ben duidelijk geen ezel, want die stoot zich geen 2 keer aan dezelfde steen. Vorig jaar moest ik een Whole30 opgeven, omdat ik me heel de tijd doodmoe, ijskoud en depri voelde. Wel,  ik ben al de hele week uitgeput. Niet echt de juiste moment, als je moet studeren en examens afleggen! Gelukkig heb ik de 3 examens die deze week gepland stonden wel kunnen afleggen (nu maar hopen dat ik ze goed gedaan heb :/ ), maar gisteren ben ik dan wel gecrashed. Ik was zo moe dat aan de pc zitten zelfs teveel gevraagd was. En de examens zijn nog niet voorbij, nog 2 te gaan volgende week. En de week erna heb ik 3 dagen stage, dan moet ik voor de kleuters 3 volwaardige activiteiten uitwerken (thema: dinosaurussen). Maar ik kon me gewoon niet concentreren. Ik had het gevoel dat ik niet genoeg zuurstof binnen kreeg, zat in een dip en ik was gewoon uitgeput. Nog een symptoom is een totaal gebrek aan libido, ik voelde me de ijskonigin, terwijl ik me in deze periode van de maand net sexy en aantrekkelijk zou moeten voelen. En dan besefte ik plots: ik heb me eerder zo gevoeld. En ik heb mijn eetgewoonten sinds het begin van deze #Project30 eens onder de loep genomen: ik heb de afgelopen week amper iets van zetmeelrijke knollen gegeten, en met de examenstress ben ik ook gewoon vergeten van mijn supplementen te nemen (magnesium envitamine D). Nood breekt wet, dus ik trok de keuken en en maakte mezelf een pot tapioca pudding. Om toch niet helemaal met #Project30 te breken maakte ik deze wel met amandel melk en gezoet met dadels, i.p.v. honing. Als die klaar was heb ik er dadelijk een portie van gegeten, gemengd met een eetlepel chia zaadjes, gedroogde krieken en cacao. Ik nam ook onmiddelijk mijn dagelijkse dosis magnesium en verdrievoudigde mijn Vitamine D dosis (normal neem ik 2000IU/dag, maar gisteren nam ik dus 6000IU en deze dosis wil ik zeker een week blijven nemen – maak je geen zorgen hoor, ik neem heus geen overdosis: in minder dan 1 uur in de zon maakt je lichaam 10 000IU aan!). Bij het avondeten at ik een aardappel, en na een wandeling in de frisse lucht met Manlief at ik nog een potje tapioca pudding met een banaan.

Vannacht heb ik beter geslapen dan ik in een week geaan had. En toen ik opstond was ik niet uitgeput, zoals gisteren wel het geval was. Het ziet ernaar uit dat ik goed bezig ben! En dan nu aan het werk, studeren!

 

Oops I did it again. Last year I had to give up a Whole30 because I was feeling down, cold and dead tired all the time. Well, I’ve been exhausted all week. Not a good thing when you have a lot of studying and exams going on! Luckily I managed to do the 3 exams scheduled this week (now I can only hope I did them well enough :/ ), but yesterday I just crashed. I was so tired I could hardly sit at my pc. Exams are not over, I still have 2 next week. And the week after I have 3 days of internship and I have to organize 3 activities with the kiddo’s (theme: dinosaurs). But I just couldn’t concentrate. I felt like I couldn’t get enought oxygen, I felt down and exhausted. Another symptom is No.Libido.At.All. I felt like the Ice Queen, when I’m in that time of the month that I normally feel sexy and attractive. And then I realized: I’ve been in this place before. And I thought about my eating habits since starting this Whole30: I have hardly had any starchy tubers, and with the stress of exams I’ve forgotten to take my supplements (magnesium and vitamin D). Desperate times call for desperate measures, so I made myself a big bowl of tapioca pudding. In order not to completely break the W30 I made it with almond milk and sweetened it with dates, instead of honey. I immediately had a portion, mixed with some chia seeds, dried cherries and cacao. I re-started on magnesium and tripled my Vitamine D dose (normally I take 2000IU/day, yesterday I had 6000IU and I will be keeping this dose for at least a week – no worries, I won’t overdose: less than 1 hour in the sun would give me 10 000IU!). I ate a potato at dinner and after DH took me for a walk in the fresh air I had another portion of tapioca pudding with a banana.

This night I slept better than I have in a week. And when I got up this morning I didn’t feel exhausted, like I did yesterday. Looks like I’m doing something good! So now it’s back to work, studying for next week’s assessment!

 

2 reacties op “Once bitten, twice shyVoeg die van jou toe →

  1. Goed bezig! Goede tip ook van die vitamine D, ga mijn dosis ook maar eens verhogen. ik merkte trouwens in mijn eigen whole30 vorig jaar dat ik de neiging had om te weinig vetten te eten (moest er toen nog heel erg aan wennen dat gezonde vetten natuurlijk gewoon nodig zijn 😉 en had het idee dat ik daardoor ook niet goed functioneerde. Succes nog!

    1. Ik ben ondertussen wel over mijn angst voor vetten heen, dus die krijg ik genoeg binnen! Maar ik moet er dus – vooral in de winter! – voor zorgen dat ik genoeg koolhydraten binnen krijg. In de zomer gaat dat allemaal een stuk makkelijker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.