Cauliflower bacon biscuits

Ik vond het recept voor dit gerecht op pinterest en het leek me wel iets lekkers om mee te nemen in de lunchbox. Ik heb het recept licht aangepast (ik had geen jalapeños en heb een extra ei toegevoegd, omdat het eerst niet goed kleefde) en het resultaat is erg lekker. Manlief proefde er een  recht uit de oven en zei dat hij wel wist wat hij morgen voor zijn lunch meeneemt 🙂 .

  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 2 eetlepels olijfolie (of andere vetstof: kokosolie, ghee, boter of reuzel)
  • 75 gr amandelmeel
  • 3 eieren
  • 200 gr spek, fijngehakt
  • 1 – 2 theelepels chorizo spice mix
  • 1 theelepel habanero chili flakes (als je van pittig houdt!)
  • 1/2 theelepel zeezout

Verwarm de oven voor op 175°C/350°F.

Gebruik een keukenrobot om de bloemkool fijn te hakken, tot het de structuur van rijstkorrels heeft.

Zet een pan met dikke bodem op middelhoog vuur, voeg de olijfolie toe. Sauteer het spek en de bloemkoolkorrels gedurende 5 minuten; voeg de chorizo spice mix, habanero chili flakes en het zeezout toe en sauteer nog eens 5 minuten, tot de bloemkool glazig is. Doe het bloemkoolmengsel in een mengkom en laat 10 minuten afkoelen.

Voeg het amandelmeel en de eieren toe en meng alles goed. Ik heb met een ijsschep “hoopjes” gelegd op een bakplaat, met bakpapier bekleed, en heb dan de koekjes wat afgeplat met de achterkant van een lepel.

Bak de koekjes 30 minuten, of tot ze goudgeel zijn. Laat ze 5 – 10 minuten afkoelen op de bakplaat, leg ze dan op een rekje om ze volledig te laten afkoelen.

Ik heb ze zowel warm als koud geproefd en ze zijn beide lekker. Ik weet niet of ze goed blijven in de diepvriezer; ik heb er 2 ingevroren en zal ze binnen een paar dagen eens uittesten, ik hou je op de hoogte! (update: ze houden perfect in de diepvriezer!)

 

I found the recipe for this dish on pinterest and thought it would be nice to put in our lunchboxes next week. I have slightly adapted the recipe (I had no jalapeños and added an extra egg as it didn’t stick well at first) and they came out just fine. DH tasted one after it came out of the oven and said he knew what he was taking for lunch tomorrow 🙂 .

  • 1 cauliflower, divided in florets
  • 2 tbsp olive oil (or any other cooking fat: coconut oil, ghee, butter or lard)
  • 75 gr almond meal
  • 3 eggs
  • 200 gr bacon, chopped
  • 1 – 2 tsp chorizo spice mix
  • 1 tsp habanero chili flakes (if you like spicy!)
  • 1/2 tsp sea salt

Preheat the oven to 175°C/350°F.

Use a food processor to chop the cauliflower until it looks like rice.

Put a heavy based skillet on medium heat, add the olive oil. Sauté the bacon and cauli-rice for about 5 minutes; add the chorizo spice mix, habanero chili flakes and sea salt and sauté for another 5 minutes, until the cauliflower is translucent. Transfer to a bowl and let it cool for about 10 minutes.

Add the almond meal and eggs and mix well. I used an ice scoop to put the “cookies” on a cookie sheet, lined with parchment paper, then I flattened the cookies a little with the back of a spoon.

Bake the biscuits for about 30 minutes, until they are golden brown. Let them cool 5 – 10 minutes on the cookie sheet before transferring them onto a wire rack.

I have tasted them both warm and cold and they are delicious either way. I don’t know if they will keep in the freezer, I have frozen 2 of them to test this and will update with results in a few days!

5 reacties op “Cauliflower bacon biscuitsVoeg die van jou toe →

    1. Ja, gewoon ‘s ochtends recht uit de diepvriezer in de lunchbox en tegen de middag zijn ze ontdooid 🙂 . Ze zijn best lekker koud, maar ik vind ze net iets lekkerder lichtjes opgewarmd.

  1. Dit was/is een heerlijk recept. Vanwege het verhuizen van de website ben ik de samenstelling van de chorizo spice mix kwijt. kun je me die nog een keer toesturen.
    Alvast bedankt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.