Onlangs kocht ik een (ontbeende) lamsschouder bij Van Hei tot polder. De schapen van Bart grazen in natuurgebieden en krijgen geen onnodig krachtvoer. Ik maakte hem gisteren traaggegaard in de oven, en oh oh oh, wat was dit lekker: knapperig vanbuiten en heerlijk zacht vanbinnen. En eigenlijk heel eenvoudig te maken. 15 minuutjes werk en de oven doet de rest!
Ingrediënten
- 1250 gr lamsschouder ontbeend
- 1 citroen in kwartjes gesneden
- 2 rode uien in dikke schijven
- 6 teentjes knoflook geplet
- 2 à 4 takjes verse rozemarijn
- 1 flinke snuf zeezout
- zwarte peper van de molen
- 1 eetlepel ghee
Porties: personen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170°C. Zet een braadslee met de ghee in de oven.
- Leg de lamsschouder opengevouwen op het werkblad. Bestrooi de binnenkant met flink zout en peper. Leg er 1 à 2 takjes rozemarijn en de helft van de teentjes knoflook in en rol stevig op. Bind het vast met keukentouw. Bestrooi de buitenkant met peper en zout en steek de overige takjes rozemarijn tussen de touwtjes.
- Haal de braadslee uit de oven en verspreid de gesmolten ghee over de bodem. Leg de uien, de knoflook en de citroenpartjes in de braadslee, leg de rollade met de vouw naar beneden in de braadslee en zet deze in de oven.
- Laat 3u garen. Haal de braadslee uit de oven, bedek het vlees met aluminiumfolie en laat 15 minuten rusten. Snijd in dikke sneden.
- Ik heb het eenvoudig gehouden en geserveerd met gekookte prinsessenbonen, besprenkeld met versgemalen zwarte peper, fleur de sel en extra vergine olijfolie.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
0 reacties op “Lamsschouder die smelt in de mond”Voeg die van jou toe →