Sesamzaad crackers

Sesamzaad crackers

receptenruil_logoHet is weer een hele tijd geleden dat ik nog eens meedeed met de Receptenruil, maar aangezien het schooljaar voor mij nog even niet begonnen is, heb ik nog eventjes tijd. Ik kreeg het blog van Peachy Paleo toegewezen. En aangezien ik al langer eens zadencrackers wou maken, was mijn keuze snel gemaakt: ik maakte de sesamcrackers. Eva heeft ook een zoete variant op haar blog staan, maar ik koos voor de hartige versie. Het resultaat is licht knapperig en heerlijk lekker. Je kan ze beleggen als toastjes, ik at ze als lunch: een halve avocado geplet, gekruid met zeezout en peper en afgewerkt met wat jonge uitjes en een schijfje gerookte wilde zalm erop. Heerlijk! Ik denk dat het ook een mooie aanvulling is voor in de lunchbox. Ik heb het recept van Eva lichtjes aangepast en gebruikte o.a. zowel witte als zwarte sesamzaadjes. Hieronder volgt mijn aangepast recept. Voor het originele verwijs ik je graag door naar de site van Peachy Paleo!

Zadencrackers
Zadencrackers

Een receptenruil is een initiatief van een groep health/food bloggers op Facebook. Bij de ruil krijg je een blog toegewezen, waarvan je zelf een recept mag kiezen om te maken en vervolgens een blogpost over te schrijven. Volgende bloggers deden deze maand ook mee:

Sesamzaad crackers
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
+/- 25 crackers 10 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Porties Prep Tijd
+/- 25 crackers 10 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Sesamzaad crackers
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
+/- 25 crackers 10 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Porties Prep Tijd
+/- 25 crackers 10 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: crackers
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de walnoten, hazelnoten en lijnzaad in een foodprocessor en maal ze fijn (tot meel).
  2. Doe alle ingrediënten in een mengkom en meng met een vork tot een homogene massa.
  3. Leg een stuk keukenpapier (even groot als je bakplaat) op het aanrecht en leg de zaadjesmassa hierop. Leg een 2de stuk keukenpapier erop en duw de massa plat. Probeer (met behulp van een deegsteker of palet) een rechthoek te vormen.
  4. Rol met de deegrol de zaadjesmassa zo dun mogelijk uit (2 à 3 mm). Leg het bakpapier op de bakplaat, verwijder het bovenste papier en duw "breeklijnen" in de koek met een deegschraper, palet of een groot mes. Ik maakte vierkantjes van +/- 5x5 cm.
  5. Zet de bakplaat in de oven en laat 15 minuten bakken.
  6. Haal de crackers uit de oven en laat afkoelen. Als ze afgekoeld zijn kan je de crackers voorzichtig doorbreken op de "breeklijnen".
  7. Bewaar in een hermetisch gesloten doos.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

2 reacties op “Sesamzaad crackersVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.