Zoete wafels

Zoete wafels

Ik wou al een tijdje een recept uitwerken van wafels die een paar dagen lekker blijven. De warme wafels die ik onlangs maakte zijn het lekkerst als ze warm zijn (je kan ze zelfs opwarmen in de broodrooster), maar om ze koud te eten waren ze toch niet ideaal. Ik wou een traktatie voor mijn jongens, om tijdens een lange autorit naar vakantie te kunnen snoepen. Het resultaat mag er zijn: lekkere krokante wafels met een beetje “bite” door de havervlokken die erin zitten. Let wel, er zit redelijk wat (riet)suiker in, ik zou ze dus niet “gezond” kunnen noemen. Maar glutenvrij zijn ze wel. En lekker, vooral erg lekker!

Zoete wafels
Zoete wafels

Zoete wafels
Recept Afdrukken
Zoete wafels
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Meng de gezeefde melen met de havervlokken, rietsuiker, vanille, bakpoeder en natriumbicarbonaat. Voeg het gesmolten vet en de eieren toe en meng met een houten lepel tot een homogeen deeg. Dek af en laat in de koelkast 2u opstijven.
  2. Verwarm het wafelijzer. Leg op elk deel van het wafelijzer een bol deeg (ik deed dat met een ijsschep), sluit het wafelijzer en laat 6 minuten bakken, 3 minuten aan elke kant (als je een wafelijzer hebt dat je kan omdraaien).
  3. Haal de wafels voorzichtig uit het wafelijzer, ze hebben de neiging om te breken zolang ze nog warm zijn. Laat afkoelen op een rooster.
  4. Bewaar in een luchtdicht afgesloten trommel.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

0 reacties op “Zoete wafelsVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.