Lekker voor in de lunchbox, voor een picknick of onderweg op reis of tijdens een lange wandeltocht.
Ingrediƫnten
- 18 sneetjes rauwe ham (prosciutto)
- 150 gr pancetta of spekreepjes
- 4 stengels prei
- 10 Ć 11 eieren
- zeezout
- versgemalen zwarte peper
- vetstof naar keuze reuzel, ghee, kokosolie
Porties: muffins
Instructies
- Verwijder de buitenste bladeren en het groen van de prei, was de stengels grondig en snijd ze in fijne ringetjes.
- Verhit een weinig vetstof in een pan met dikke bodem en bak de pancetta (of spekreepjes) tot ze krokant zijn. Haal de gebakken spekreepjes met een schuimspaan uit de pan en hou ze apart.
- Voeg eventueel nog een weinig vetstof toe in de pan en stoof het preiwit tot het gaar is. Voeg de spekreepjes weer toe.
- Verwarm , terwijl de prei stooft, de oven op 175°C. Bekleed 18 siliconen muffinvormpjes met een sneetje ham, zorg dat het de bodem en zijkanten zo goed mogelijk bedekt.
- Verdeel het prei-spekmengsel over de muffinvormpjes. Klop de eieren los met peper en zout en verdeel het over de vormpjes.
- Bak gedurende 25 minuten. Haal uit de vormpjes en laat op keukenpapier afkoelen. Bewaar in de koelkast.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
0 reacties op “Quiche Lorraine muffins”Voeg die van jou toe →