Tijgerpap

Tijgerpap

Toen mijn man en ik vorig jaar 3 weken rondreisden in de Verenigde Staten (zucht, is er echt al een jaar voorbij?) heb ik havermoutpap leren waarderen. Als kind maakte mijn mama het ook wel eens, maar ik vond het niet lekker. Maar in de US was het soms het enige glutenvrije item op de menu, als ik de eieren weer eens flink beu was. En hé, ik vond het lekker! Het grootste verschil met hoe mijn mam (en oma) het vroeger maakten, is dat de havermout in de States gekookt wordt in water (met snufje zout) i.p.v. in melk. Je kon er ook verschillende toppings voor kiezen: stukjes banaan, noten, bruine suiker,… Sindsdien eet ik het thuis ook regelmatig (ik week de havermout wel eerst een nacht in water met een scheutje azijn). Maar dat is niet het recept dat ik met jullie wil delen, maar wel een variant met tijgernoten. De bereiding is hetzelfde (dus vervang gerust de tijgernoten door havermout, als je dat graag wil). Ik gebruikte voor dit recept hele, gepelde tijgernoten, die ik in mijn lokale natuurwinkel kocht. Maar ook Puur Mieke verkoopt ze. Het voordeel van de tijgernoten is dat ze van nature zoet zijn, en je er dus geen zoetstof meer hoeft bij te voegen.

tijgerpap

Volgen en delen
Tijgerpap
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
1 portie 5 minuten
Kook Tijd
10 minuten
Porties Prep Tijd
1 portie 5 minuten
Kook Tijd
10 minuten
Tijgerpap
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
1 portie 5 minuten
Kook Tijd
10 minuten
Porties Prep Tijd
1 portie 5 minuten
Kook Tijd
10 minuten
Ingrediënten
Porties: portie
Instructies
  1. Hak de tijgernoten tot een grof meel in een keukenrobot of koffiemolentje. Het kan geen kwaad als er nog wat grotere stukjes inzitten, dan heb je wat knabbel.
  2. Doe de tijgernoten, het water en snufje zeezout in een pannetje met dikke bodem. Breng zachtjes aan de kook en laat op zacht vuur 10 minuten sudderen. Roer af en toe met een spatel, zodat het niet aan de bodem gaat kleven. Als de pap te dik wordt voeg dan nog wat water toe.
  3. Zet na 10 minuten het vuur uit en roer er een klontje boter of ghee onder. Werk af met toppings. Mijn favorieten: 1 geplette banaan en 1 eetlepel He-Be Crunchy yogurt topping amandel-aardbei. Maar je kan ook sesamzaad, zonnebloempitten, grofgehakte noten (walnoten, pecans, pistaches,...), kokosvlokken enz. toevoegen.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

4 comments on “TijgerpapAdd yours →

    1. Dag Kim, bedankt voor je reactie! De stukjes tijgernoot blijven wel wat knapperig, maar als je dat niet graag hebt dan zou je de pap langer kunnen laten koken, tot alles wat zachter is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.