Eggplant pizza bites

Eggplant pizza bites

Ik ben de afgelopen dagen pizzadeeg recepten aan het testen (eigen recept), maar aangezien ik nog aan de 21DSD bezig ben heb ik beslist van er (nog) niet zelf van te eten. Ik vermoed dat het resultaat al behoorlijk in orde is, aangezien zowel Lex als Lou een hele pizza verorberd hebben! Ik zal het recept posten zodra het nog een beetje is aangepast. Aangezien ik tijdens deze Sugar Detox wel (uitstekende kwaliteit) melkproducten eet (mijn lijf kan ertegen en ik word er gelukkig van) besliste ik om pizza-hapjes te maken met aubergine; ze waren zo lekker dat ik er eigenlijk teveel van at! Wie wil er nu pizzadeeg als je deze lekkernij kan eten!

  • aubergines, in 1 cm dikke, ronde schijven gesneden
  • olijfolie
  • keltisch zeezout
  • 1 eetlepel gedroogde kruiden (mix van bv. thijm,rozemarijn, marjolein,…)
  • huisgemaakte tomatensaus
  • goede kwaliteit rauwe ham, schijfjes chorizo of ansjovisfilets op olijfolie
  • goede kwaliteit mozzarella, liefst buffel, in kleine stukjes gesneden en uitgelekt
  • oregano

Verwarm de oven voor op 200°C.  Meng de droge kruiden met zeezout en olijfolie en bestrijk beide zijden van de aubergineschijven met dit mengsel. Leg de schijven op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 25 – 30 minuten.

Haal uit de oven. Besmeer elke schijf met een weinig tomatensaus en leg er stukjes rauwe ham, chorizo of een ansjovisfilet op, werk af met een stukje mozzarella, bestrooi met oregano en druppel er wat olijfolie over (ik gebruikte pikante olie, uit een fles olijfolie waar ik gedroogde pepertjes in deed). Zet ze terug in de oven en bak 10 – 15 minuten, of tot de mozzarella gesmolten en lichtjes verkleurd is. Vergeet dat je ooit naar pizza verlangde en geniet.

eggplant pizza bites

 

I’ve been testing a few gluten-free pizza dough recipes yesterday and today, but as I’m still on my 21DSD I decided not to eat it. I think the result is ok though, as both Lex and Lou devoured a whole pizza! I’ll be posting the recipe as soon as I tweaked it just a little more. As I’m eating (good quality) dairy on this sugar detox (it works well for me and it makes me happy) I decided to make some pizza-bites with eggplant and they turned out so good I definitely ate too much! Who needs pizza dough when you can eat this!

  • eggplant, cut in 1 cm (1/4 inch) thick, round slices
  • olive oil
  • celtic sea salt
  • 1 tbsp dried herbs (mix of thyme, rosemary, marjoram,…)
  • homemade tomato sauce
  • good quality raw ham or slices of chorizo OR anchovy fillets!
  • good quality mozzarella, preferably buffalo, cut into small chuncks and strained
  • oregano

Preheat the oven to 200°C  (395°F).  Mix the dried herbs and sea salt with olive oil and coat the eggplant slices with this mixture. Place them on a lined cookie sheet and bake 25 – 30 minutes.

Remove from the oven. Spread a little tomato sauce and put a piece of raw ham, chorizo or an anchovy fillet on every slice, finish with a few pieces of mozzarella, sprinkle with oregano and a little olive oil (I used spicy oil, I keep a bottle of olive oil with dried chili peppers it). Return to the oven and bake 10 – 15 minutes, or until the mozzarella melts and colors a bit. Forget you ever craved pizza and be happy.

3 reacties op “Eggplant pizza bitesVoeg die van jou toe →

  1. Pingback: Oeps. | clairie_

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.