Greece inspired lamb skewers

Greece inspired lamb skewers

(for english see below)

Van 4 t.e.m. 7 juli is het Griekse week bij Delhaize. Ik liet me hierdoor (en door het mooie zomerweer!)  inspireren om deze lamsspiezen te maken. Het resultaat was heerlijk, voor herhaling vatbaar, en eigenlijk niet eens zoveel werk. Ik gebruik de kruiden uit mijn kruidentuin, maar indien je geen tuin hebt kan je bij Delhaize ook verse kruiden vinden!

  • lamsfilet, in blokjes gesneden
  • handjevol verse tijm
  • handjevol verse oregano
  • flink bosje verse munt (ik heb chocolademunt, die is echt overheerlijk!)
  • 3 flinke tenen knoflook
  • grof zeezout
  • versgemalen zwarte peper
  • een paar eetlepels extra vergine olijfolie
  • sap en zeste van 1/2 citroen
  • 1 theelepel (habanero) chili vlokken
  • 1 gele en 1 rode paprika, in stukken gesneden
  • eventueel 1 ui, in 4 gesneden
  • klein potje griekse yoghurt (of je kan, zoals ik, zelfgemaakte melkkefir gebruiken), of kokosroom als je het zuivelvrij wil houden
  • fleur de sel de guérande

Maak in een hakmolentje een grof mengsel van de tijm, oregano, de helft van de munt, 2 tenen knoflook, grof zeezout, zwarte peper, chilivlokken, citroensap en olijfolie. Meng dit kruidenmengsel onder het vlees en laat 8 à 24 uur marineren.

Meng de (griekse) yoghurt met de rest van de munt (fijngehakt), het 3de teentje knoflook (geperst), sel de guérande en versgemalen zwarte peper. Zet in de koelkast tot gebruik.

Steek de blokjes lamsvlees afwisselend met een stukje paprika en/of ui op spiezen. Verhit de BBQ en bak de lamsspiezen hierop (rosé of well done, naar smaak). Serveer met de yoghurtsaus. Heerlijk met geroosterde aubergines (de aubergines in de lengte overlangs doorsnijden, er een ruitjespatroon in kerven, kruiden met zout en peper en besprenkelen met olijfolie en dan op de BBQ roosteren); wij aten ze met geroosterde paksoi.

My local supermarket has a “Greek week”, which inspired me (helped by the beautiful summer weather we’re having) to make these lamb skewers. The result was delicious, worth repeating, and actually not even much work. All the herbs I used came from my  new herb garden!

  • lamb fillet, diced
  • handful of fresh thyme
  • handful of fresh oregano
  • a bunch of mint (I have chocolate mint, really awesome!)
  • 3 big cloves of garlic
  • coarse sea salt
  • freshly ground black pepper
  • a few tablespoons extra vergine olive oil
  • juice and zest of 1/2 lemon
  • 1 teaspoon (habanero) chili flakes
  • 1 yellow and 1 red capsicum pepper, cut in pieces
  • 1 red onion, cut in 4 (can be omited)
  • greek yogurt (you could use milk kefir, like I did), or coconut cream (for Whole30 or dairy free)
  • fleur de sel de guérande

Blitz the thyme, oregano, half of the mint, 2 cloves of garlic, coarse sea salt, black pepper, chili flakes, lemonjuice and olive oil in a blender. Mix this sauce with the meat and let it marinate 8 to 24 hours.

Mix the greek yogurt with the rest of the mint (chopped), the 3rd clove of garlic (pressed), sel de guérande and black pepper. Put in the fridge.

Put the lamb cubes alternately with a piece of pepper and/or onion on skewers. Bake the skewers on the barbeque. Serve with the mint-yogurt sauce. Delicious with roasted eggplants (cut the eggplants lenghtwise, carve a diamond pattern in the flesh, season with salt and pepper and roast on the barbeque) but we had roasted bok choy with it.

0 reacties op “Greece inspired lamb skewersVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.