Pasta e seppie alla puttanesca

Pasta e seppie alla puttanesca

Yay, it’s another pasta recipe! Lex and Lou are at summercamp the whole week and Diddy is at a friends house, so we have the house to ourselves this evening. I thought it was the right time to make seppie (cuttlefish) as DH and I both love it, but the kids really don’t. So I bought cuttlefish, and I had yellow summer squash but wasn’t sure yet how to prepare it. DH asked if I could make it with a spicy tomato sauce, and maybe some olives and I immediately knew I would make them “puttanesca” style! Eating such savory dish, who would feel deprived on a paleo diet??? Surely not me!

  • 1 onion, sliced
  • 2 cloves of garlic, cut in 4
  • +/- 10 anchovies, cut in pieces (or 1 tbsp anchovy paste)
  • 1 – 2 tablespoons of salted capers, rinsed
  • a handful of black olives, pitted
  • 2 tablespoons tomato paste (I used homemade sundried tomato paste from Sicily which has a fabulous taste)
  • 2 cups tomato sauce (passata)
  • 1 kg cuttlefish, cleaned (see this video with instructions as of 1:30), cut in strips (I used frozen, just make sure it’s completely defrosted and rinsed well)
  • olive oil (I used the olive oil from the jar of anchovies to make it even more savory)
  • sea salt and black pepper, to taste
  • 1 pinch of habanero flakes
  • 1 pinch of chili powder
  • 1 glass of wine (red or white, I used red – can be omitted for Whole30)

Put a pan with olive oil on medium heat and stir fry the onions, garlic and anchovies for 2 minutes. Add the capers, olives and cuttlefish and stir fry for a few minutes. Deglaze with the wine and let it evaporate on high heat. Lower the heat and add the tomato sauce and tomato paste and season to taste. Stir well and let it simmer for 15 – 20 minutes until the cuttlefish is done.

In the meantime roast the zucchini noodles (mixed with some olive oil) in a hot oven (200°C – 390°F) for 10 – 15 minutes until done.

Serve the seppie alla puttanesca over the zucchetti/zoodles and imagine you’re in Italy 🙂 .

Jeuj, nog eens een pasta recept! Lex en Lou zijn al de hele week op kamp met Natuur en Wetenschap en Diddy is bij vrienden thuis vanavond, dus vanavond hebben we het huis helemaal voor ons. Ik vond het het juiste moment om nog eens seppie (inktvis) te maken, want manlief en ik lusten dat graag, maar de kinderen niet echt (nee, echt niet). Dus kocht ik inktvis, en ook gele courgetten maar ik wist nog niet hoe ik ze wou maken. Manlief vroeg of ik ze met een pittig tomatensausje kon maken, misschien met wat olijven en toen wist ik het, ik zou ze “alla puttanesca” maken! Mmmmm, als je zo’n bord vol smaak mag leegeten, wie kan er zich dan tekortgedaan voelen op een paleo dieet??? Ik niet, dat is zeker!

  • 1 ui, in ringen
  • 2 teentjes knoflook, in 4 gesneden
  • +/- 10 ansjovisjes, in stukjes gesneden (of 1 eetlepel ansjovispasta)
  • 1 – 2 eetlepels gezouten kappers, afgespoeld
  • een handvol zwarte olijven, ontpit
  • 2 eetlepels tomatenconcentraat (ik heb artisanale zongedroogde tomatenpasta uit Sicilië gebruikt, met een volle pittige smaak)
  • 1/2 liter tomaten passata
  • 1 kg inktvis (seppie), gekuist(in deze video zie je vanaf minuut 1:30 hoe dat gedaan wordt), in reepjes gesneden (ik heb inktvis uit de diepvriezer gebruikt, zorg dan wel dat helemaal ontdooid is en spoel goed onder stromend koud water)
  • olijf olie (ik heb ansjovisjes op olijfolie en gebruikte die olie, om het nog wat pittiger te maken)
  • zeezout en zwarte peper, naar smaak
  • 1 snuf habanero chilivlokken
  • 1 snuf chilipoeder
  • 1 glass wijn, rood of wit (facultatief – weglaten voor Whole30)

Zet een pan met olijfolie op middelhoog vuur en fruit de uien, look en ansjovisjes een 2-tal minuten. Voeg de kappers, olijven en inktvis toe en roerbak een paar minuten. Blus met de wijn en laat die op hoog vuur evaporeren. Zet het vuur weer lager en voeg de passata en tomatenconcentraat toe; breng op smaak. Roer door en laat het  15 – 20 minuten sudderen tot de inktvis gaar is.

Rooster inmiddels de courgette slierten (gemengd met wat olijfolie) in een hete oven (200°C – 390°F) gedurende 10 – 15 minuten tot ze gaar zijn.

Serveer de seppie alla puttanesca over de zucchetti/zoodles en stel je voor dat je in Italië bent 🙂 .

0 reacties op “Pasta e seppie alla puttanescaVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.