Paleo Jambalaya

Paleo Jambalaya

Ik zocht wat menu-inspiratie tussen mijn oude recepten (op mijn oude recepten-blog) toen ik het recept voor Jambalaya tegenkwam. Ik herinnerde me dat het een echte familie-favoriet was, zelfs de kinderen vonden het erg lekker. Maar aangezien er in mijn dieet geen plaats meer is voor granen eet ik geen rijst meer. Dus dacht ik dat het een goed idee was om dit recept ‘paleo’ te maken. Het lukte. Lex likte zijn bord uit en at het deze ochtend zelfs als ontbijt. Ik had nog genoeg over voor mijn lunch en dat was zelfs nog lekkerder! Dus je zou kunnen overwegen om het gewoon een dag op voorhand te maken. Onderstaande recept was genoeg om met 6 personen van te eten (of met 4 personen en genoeg overschot voor 2 personen).

  • kokosolie, boter of ghee
  • 250 gr chorizo van een goede kwaliteit, in schijfjes
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 kleine rode uien, fijngehakt
  • 1 rode en 1 gele paprika, in blokjes
  • 1 bloemkool, tot “rijst” gehakt in een food processor
  • 1 theelepel gerookte paprika (vind je geen gerookte paprika, gebruik dan zoete paprika)
  • 1/2 theelepel cayenne peper
  • 2 laurierbladen
  • 500 ml tomatensaus (passata)
  • 2 eetlepels tomaten concentraat
  • een beetje beenderbouillon
  • zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 1 kg garnalenstaarten, gepeld en darmkanaal verwijderd

Smelt de olie of boter in een pot met dikke bodem of gietijzeren pot en fruit de chorizo een paar minuten. Voeg de uien, knoflook en paprika’s toe en fruit nog een paar minuten op medium vuur. Voeg de specerijen (paprika en cayenne peper) toe en roer, voeg dan de ‘bloemkoolrijst’, passata, geconcentreerde tomaten, laurierbladen en net genoeg beenderbouillon toe om te zorgen dat de groenten niet aan de bodem gaan kleven. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 20 minuten sudderen. Voeg de garnaalstaarten toe, breng terug aan de kook en laat nog 10 minuten sudderen tot de garnalen gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

 

3 reacties op “Paleo JambalayaVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.