Glutenvrije bloemmix met wei

Glutenvrije bloemmix met wei

Photo by Ben McLeod on Unsplash

De zoektocht naar de ‘perfecte’ glutenvrije bloemmix heeft me al verschillende mengsels opgeleverd, maar steeds is er toch iets dat niet goed lukt: brood rijst maar zakt als een pudding terug in elkaar, deeg kan niet uitgerold worden zonder in stukken te breken enz. Maar af en toe stuit ik eens op een idee dat me toch weer op weg helpt. Ik zocht onlangs een recept voor glutenvrije croissants, want verdorie, dat zou ik toch graag weer eens eten. Ik vond het bij Kim van https://www.letthemeatgfcake.com. En hoewel ze niet echt luchtig werden had het deeg een elasticiteit die ik tot hiertoe nog nooit had met andere bloemmixen.

Kim gebruikt in haar mix xanthaam gom, maar dat had ik niet in huis en was niet te vinden in de natuurwinkel. Ik vond er wel een gom mix van ‘Ma vie sans gluten‘, bestaande uit psylliumvezel en arabische gom, en heb dat gebruikt. Het ingrediënt in de mix dat echter het verschil maakt, is waarschijnlijk het proteïnepoeder. Ik ging voor een zuivere wei-proteïne van biologische koeienmelk.

Met dit basismengsel heb ik de croissants gemaakt, maar ook pizza. En dat was al de beste, meest ‘normale’ pizza die ik al gemaakt heb! Het recept voor de pizza volgt dan ook snel 🙂 . Ik wil met deze bloemmix ook zuurdesembrood proberen maken, benieuwd hoe dat afloopt!

Glutenvrije bloemmix met wei
Recept Afdrukken
Glutenvrije bloemmix met wei
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Zeef de melen boven een kom. Meng met een spatel. Bewaar het bloemmengsel in een afgesloten pot.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

0 reacties op “Glutenvrije bloemmix met weiVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.