Lowcarb mini-donuts of cakepops

Lowcarb mini-donuts of cakepops

Lowcarb donuts

Al jaren hebben wij een mini-donutmachine. Je kan het vergelijken met een wafelijzer, of een cake-popmachine. Toen Lou jonger was, maakte hij graag mini-donuts met dit recept. We maken deze nog af en toe. Maar momenteel voel ik me beter bij een lowcarb dieet (voeding met weinig koolhydraten en toegevoegde suikers). Eind januari wou ik trakteren voor mijn laatste stagedag, maar ik wou graag iets maken waar ik zelf ook mee van kon snoepen. Ik maakte deze lowcarb versie van de mini-donuts, en iedereen vond ze lekker. Er zit minder dan 1,5 gr khd in 1 mini-donut, maar ik merk dat het gevaarlijk is om ze in huis te hebben, want ik kan er onmogelijk maar eentje van eten. Dus sowieso maak ik ze enkel voor speciale gelegenheden.

Ik gebruik erythritol als zoetstof. Het is een zoetstof die in grote hoeveelheden een laxerend effect kan hebben en gas in de darmen kan veroorzaken, maar ik gebruik het zo zelden dat ik er geen last van heb. Erythritol heeft ook een effect op de smaak: als je ervan eet krijg je een heel fris gevoel in je mond, een beetje zoals bij pepermunttandpasta. Dat komt omdat het een suikeralcohol is. Maar geen schrik, je wordt er niet dronken van!

Lowcarb mini-donuts of cakepops
Recept Afdrukken
Lowcarb mini-donuts of cakepops
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Doe alle ingrediënten behalve de chocolade en de halve eetlepel vetstof in een blender en mix tot een homogene massa.
  2. Vul alle vormpjes in de mini-donutmaker of cake-popmaker tot aan de rand. Laat +/- 5 minuten bakken tot ze mooi bruin zijn.
  3. Haal voorzichtig uit de vormpjes en laat afkoelen op een rooster.
  4. Rasp 50 gram chocolade tot grove schilfers. Smelt de rest van de chocolade en de halve eetlepel vetstof au-bain-marie. Roer goed door en laat een beetje afkoelen.
  5. Doop de donuts langs 1 kant eerst in de gesmolten chocolade en dan in de schilfers. Eventueel de helft enkel in gesmolten chocolade, en de andere helft in gesmolten chocolade + schilfers voor een mooi effect.
  6. Laat de chocolade goed opstijven. Blijft zeker 3 dagen goed en een goed afgesloten trommel.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

0 reacties op “Lowcarb mini-donuts of cakepopsVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.