Dit zijn Lou’s lievelingsdonuts, hij maakt ze ook graag zelf. En omdat ik weet wat een plantrekker die jongste zoon van me is, heb ik er ook voor gezorgd dat hij héél goed weet hoe hij ze zelf kan maken, voor het geval hij ze zou willen klaarmaken als ik niet thuis ben. Eerst mocht hij ze samen met mij maken, dan mocht hij ze alleen maken terwijl ik erbij stond, en na een tijdje hebben we hem een “donut-examen” laten afleggen: hij mocht de donuts helemaal alleen maken terwijl ik wel thuis was, maar niet in de keuken. Ik heb er nu vertrouwen in dat hij ze kan maken zonder zijn handen (of het huis af) te branden 🙂 . Hij heeft zelfs (per ongeluk) het recept verbeterd 🙂 : de eerste keer dat hij ze helemaal alleen maakte had hij er te weinig kokosmeel bijgedaan, waardoor de textuur eigenlijk beter was en de donuts minder droog. Dus heb ik met plezier mijn recept aangepast 🙂 . Ik vind het echt geweldig als 1 van mijn kinderen interesse toont in koken en bakken, maar tot hiertoe is Lou eigenlijk de enige die er (af en toe) interesse in toont. Hij heeft me zelfs (meermaals) gevraagd of hij mijn receptenboekje krijgt als ik sterf. En ik heb gezegd dat het voor hem is, als hij belooft om de recepten te delen met zijn broers 😉 . Wij gebruiken een mini-donut maker die we bij Bol.com kochten. Je zou dit recept ook kunnen gebruiken in een cake-pop maker. En ik heb er ook al wafels van gebakken.
- 3 eieren
- 150 gr cashews
- 85 ml kokosmelk of amandelmelk
- 2 eetlepels esdoornsiroop
- 3 eetlepels kokosolie
- 1 snufje zout
- 1 theelepel natriumbicarbonaat
- 1 eetlepel kokosmeel gezeefd
- 100 gr chocolade 80%
- 1 eetlepel kokosolie
- Doe de eieren, cashews, kokos- of amandelmelk, esdoornsiroop en kokosolie in een blender en mix gedurende 1 minuut op hoge snelheid. Voeg het kokosmeel, zout en natriumbicarbonaat toe en pulse tot je een homogeen beslag hebt.
- Verwarm de donut maker voor. Vul de holtes tot de rand, niet hoger. Sluit de donut maker en laat de donuts zo'n 4 minuten bakken. Haal de donuts uit de donut maker en laat ze afkoelen op een rekje.
- Smelt de chocolade en de kokosolie voor de glazuur in de microgolfoven, verwarm telkens 10 seconden, zodat de chocolade niet verbrandt. Doop de donuts in de chocolade en laat de glazuur opstijven.
- Bewaar in de koelkast tot 1 week.
0 reacties op “Lou’s mini-donuts”Voeg die van jou toe →