Lou’s mini-donuts

Lou’s mini-donuts

Dit zijn Lou’s lievelingsdonuts, hij maakt ze ook graag zelf. En omdat ik weet wat een plantrekker die jongste zoon van me is, heb ik er ook voor gezorgd dat hij héél goed weet hoe hij ze zelf kan maken, voor het geval hij ze zou willen klaarmaken als ik niet thuis ben. Eerst mocht hij ze samen met mij maken, dan mocht hij ze alleen maken terwijl ik erbij stond, en na een tijdje hebben we hem een “donut-examen” laten afleggen: hij mocht de donuts helemaal alleen maken terwijl ik wel thuis was, maar niet in de keuken. Ik heb er nu vertrouwen in dat hij ze kan maken zonder zijn handen (of het huis af) te branden 🙂 . Hij heeft zelfs (per ongeluk) het recept verbeterd 🙂 : de eerste keer dat hij ze helemaal alleen maakte had hij er te weinig kokosmeel bijgedaan, waardoor de textuur eigenlijk beter was en de donuts minder droog. Dus heb ik met plezier mijn recept aangepast 🙂 . Ik vind het echt geweldig als 1 van mijn kinderen interesse toont in koken en bakken, maar tot hiertoe is Lou eigenlijk de enige die er (af en toe) interesse in toont. Hij heeft me zelfs (meermaals) gevraagd of hij mijn receptenboekje krijgt als ik sterf. En ik heb gezegd dat het voor hem is, als hij belooft om de recepten te delen met zijn broers 😉 . Wij gebruiken een mini-donut maker die we bij Bol.com kochten. Je zou dit recept ook kunnen gebruiken in een cake-pop maker. En ik heb er ook al wafels van gebakken.

Mini-donuts
Mini-donuts

Lou's mini-donuts
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
+/- 21 donuts 10 minuten
Porties Prep Tijd
+/- 21 donuts 10 minuten
Lou's mini-donuts
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
+/- 21 donuts 10 minuten
Porties Prep Tijd
+/- 21 donuts 10 minuten
Ingrediënten
Voor de donuts
Voor de glazuur
Porties: donuts
Instructies
  1. Doe de eieren, cashews, kokos- of amandelmelk, esdoornsiroop en kokosolie in een blender en mix gedurende 1 minuut op hoge snelheid. Voeg het kokosmeel, zout en natriumbicarbonaat toe en pulse tot je een homogeen beslag hebt.
  2. Verwarm de donut maker voor. Vul de holtes tot de rand, niet hoger. Sluit de donut maker en laat de donuts zo'n 4 minuten bakken. Haal de donuts uit de donut maker en laat ze afkoelen op een rekje.
  3. Smelt de chocolade en de kokosolie voor de glazuur in de microgolfoven, verwarm telkens 10 seconden, zodat de chocolade niet verbrandt. Doop de donuts in de chocolade en laat de glazuur opstijven.
  4. Bewaar in de koelkast tot 1 week.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

0 reacties op “Lou’s mini-donutsVoeg die van jou toe →

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.