Brownies, dat heeft niet echt een inleiding nodig, toch? Kijk gewoon naar de foto, zoek je ingrediënten bij elkaar en ga bakken. Graag gedaan 🙂 .
Ingrediënten
- 200 gr vetstof boter, ghee, reuzel of kokosolie
- 250 gr chocolade 85%
- 4 eieren
- 150 gr kokosbloesemsuiker of palmsuiker
- 1 theelepel bourbon vanillepoeder
- 50 gr arrowroot of tapiocazetmeel
- 75 gr noten hazelnoten of walnoten
- 75 gr chocolate chips optioneel
- 75 gr gedroogde krieken of veenbessen optioneel, erg lekker in combi met de chocolade!
Porties: brownies
Instructies
- Verwarm de oven op 180°C.
- Smelt het vet naar keuze met de chocolade in een steelpan met dikke bodem.
- Klop de eieren en de suiker los met een garde. Voeg de gesmolten chocolade en boter bij de eieren en meng dit onder elkaar. Niet opkloppen, er mag niet teveel lucht in zitten! Voeg de vanille en het zetmeel (tapioca of arrowroot) toe en meng kort. Voeg dan de noten en optionele ingrediënten toe (droge vruchten, chocolate chips)
- Giet het beslag in een een vierkante bakvorm van 20 cm x 20 cm, die je eerst met bakpakier hebt bekleed. Bak gedurende 20 - 25 minuten.
- Haal uit de vorm en laat afkoelen op een rooster. Snijd in +/- 25 stukken.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
0 reacties op “Brownies”Voeg die van jou toe →