Glutenvrije pizza

Glutenvrije pizza

glutenvrije pizza met buffelmozzarella, schapenkaas en pancetta

Dit is het dichtst bij ’the real deal’ dat ik al geraakt ben met zelfgemaakte glutenvrije pizza. Het deeg kan makkelijk met de hand heel dun uitgespreid worden, zonder scheuren. Ik deed dit wel rechtstreeks op het bakpapier, om de pizza daarna zonder scheuren op de bakplaat te krijgen. De rand is knapperig, de bodem lichtjes ‘chewy’ zoals een echte pizza hoort te zijn. De smaak neutraal, zodat de smaken van de toppings goed tot hun recht kwamen. Dit recept is een blijvertje!

Het deeg moet een nachtje in de koelkast ‘rijpen’, dus als je morgen pizza wil, maak dan vanavond het deeg al.

Glutenvrije pizza
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 pizza's 24 uur
Kook Tijd Passieve Tijd
15 minuten 23.5 uur
Porties Prep Tijd
4 pizza's 24 uur
Kook Tijd Passieve Tijd
15 minuten 23.5 uur
Glutenvrije pizza
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 pizza's 24 uur
Kook Tijd Passieve Tijd
15 minuten 23.5 uur
Porties Prep Tijd
4 pizza's 24 uur
Kook Tijd Passieve Tijd
15 minuten 23.5 uur
Ingrediënten
Porties: pizza's
Instructies
  1. Doe alle droge ingrediënten in een mengkom en roer door elkaar. Indien je een keukenrobot gebruikt, gebruik dan de platte haak (niet de deeghaak).
  2. Voeg de olijfolie toe en zet de keukenmachine aan. Giet er het water bij terwijl de machine traag aan het mengen is, of giet het water erbij en roer met een spatel tot een glad deeg. Het deeg is heel zacht en plakkerig.
  3. Roer het deeg 5 minuten met de spatel door, of laat de keukenmachine 5 minuten draaien. Het deeg ziet er elastisch, maar heel zacht uit.
  4. Schraap het deeg aan de kanten naar beneden, of giet het in een kom die in de koelkast kan. Dek af met plastiekfolie en laat 2 uur rijzen.
  5. Zet de kom nu in de koelkast en laat ze heel de nacht en volgende dag staan.
  6. Haal de kom 2u op voorhand uit de koelkast. Doe wat bloem op een werkblad, leg hier het deeg op, bestrooi met nog wat bloem en kneed kort door.
  7. Verdeel het deeg in 4 delen, en bol deze op. Leg ze op een bebloemde plank en dek af met een handdoek. Laat 2u rijzen.
  8. Verwarm de oven voor op 230°C.
  9. Strooi een weinig bloem op een stuk bakpapier. Leg hier een bol deeg op, bestrooi met nog wat bloem en druk het met de hand plat. Duw nu met de vingers voorzichtig uit tot de gewenste dikte en grootte.
  10. Doe dit ook met de andere bolletjes deeg. Leg de bodems met bakpapier en al op een bakplaat.
  11. Bedek de pizza met toppings naar keuze. Ik deed een laagje passata, een bolletje buffelmozzarella, wat plakjes schapenkaas, een paar plakjes pancetta en oregano. Besprenkel met olijfolie.
  12. Bak de pizza's 10 minuten in de hete oven. Draai de ovenplaten om en bak indien nodig nog 5 minuten.
  13. Smakelijk!
Notities

Indien je minder bodems nodig hebt kan je de overige bodems 5 minuten blind bakken (zonder toppings). Laat ze op een rooster afkoelen, doe ze in een diepvrieszak en vries ze in.

Je zou de pizza ook kant-en-klaar kunnen invriezen, maar dit heb ik zelf niet geprobeerd. In dat geval laat je de pizza volledig afkoelen na het bakken. Leg de pizza op de bakplaat in de diepvriezer, en als hij bevroren is kan je hem in een diepvrieszak steken, of in alufolie wikkelen.

Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

0 reacties op “Glutenvrije pizzaVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.