Manlief en ik zijn een paar dagen op vakantie naar Ieper geweest, het was heerlijk om nog eens even van huis weg te zijn! De thuiswonende zonen (ondertussen bijna 21 en 18) gingen niet mee: de ene werkt en de andere studeert. Thuisgekomen vond ik een paar goed rijpe bananen, en besloot ik er muffins van te maken. Ik had ook nog pindakaas (van 100% pinda’s, geen andere toevoegingen) in de kast staan en ging voor een ‘snicker’ versie. Deze muffins zijn ook nog vegan-friendly: er zitten geen eieren in, en de boter kan je vervangen door plantaardig vet. Wij vonden ze heel erg geslaagd, voor een receptje dat ik ‘snel even uit mijn mouw heb geschud’ 😊.

Ingrediënten
- 2 bananen Goed rijp
- 150 gr pindakaas Zonder toevoegingen
- 50 gr Lichte rietsuiker
- 75 gr chocolate chips
- 150 gr glutenvrije bloemmix
- 1,5 Theelepel glutenvrij bakpoeder
- 50 gr Zachte boter
Porties: Muffins
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190°C. Zet 12 siliconen muffinvormpjes op een bakplaat.
- Doe de bananen, pindakaas, rietsuiker en zachte boter in een kom en meng met een vork tot de bananen geplet zijn en alles goed gemengd is. Meng de chocolate chips eronder met de vork.
- Zeef de bloem en bakpoeder over de kom en meng kort met de vork.
- Verdeel met een lepel over de 12 muffinvormpjes. Je kan eventueel de helft van het beslag eerst verdelen over de vormpjes, in elk vormpje een theelepeltje caramelsaus doen en dan de rest van het beslag over de vormpjes verdelen.
- Bak gedurende 25 minuten in de warme oven.
- Haal uit de muffinvormpjes en laat afkoelen op een rooster.
Notities
glutenvrije bloemmix: Zie recept hier
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
0 reacties op “Banaan-snickermuffins”Voeg die van jou toe →