Focaccia “quick ’n dirty”

Focaccia “quick ’n dirty”

Ik wou al een tijdje focaccia maken, maar dat kwam er maar niet van. Maar nu ik vakantie heb is er eindelijk weer tijd om te bakken en te experimenteren! En dan wou ik natuurlijk diezelfde dag nog focaccia eten. Maar normaal maak ik dat met een ‘poolish’ of moederdeeg en die moet je een dag op voorhand maken. En het deeg moet dan ook nog eens een nachtje de koelkast in. Dan maar een “quick ’n dirty” versie, met verse gist en een minimum aan rijstijd. De zonen vonden deze al heel erg lekker 🙂 . Deze versie bewaart niet super, het is de 2de dag (ondanks de vele olijfolie) aan de droge kant, dus best gewoon vers helemaal opeten, of een deel onmiddelijk invriezen na afkoelen. Even opwarmen in de oven is ook een optie.

Focaccia "quick 'n dirty"
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
8 stukken 5 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
30 minuten 2 uur
Porties Prep Tijd
8 stukken 5 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
30 minuten 2 uur
Focaccia "quick 'n dirty"
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
8 stukken 5 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
30 minuten 2 uur
Porties Prep Tijd
8 stukken 5 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
30 minuten 2 uur
Ingrediënten
Voor het beslag
Voor de afwerking
Porties: stukken
Instructies
  1. Doe het zout onderaan in een diepe kom of in de kom van de keukenmachine Zeef de bloem erover en strooi de suiker bovenop.
  2. Meng de verse gist met de lauwe (plantaardige) melk).
  3. Giet de lauwe melk met gist en de olijfolie op de bloem en meng met de klopper. Laat de keukenmachine 5 minuten draaien. Het wordt geen vast deeg, maar eerder een beslag!
  4. Dek af met een handdoek en laat 1u rijzen op een warme plaats.
  5. Smeer een bakplaat of bakvorm in met 2 eetlepels olijfolie. Giet hier het beslag in de bakvorm. Laat 30 minuten rijzen.
  6. Verwarm de oven voor op 200°C.
  7. Strooi grof zout en oregano over de focaccia en giet er de overige 3 eetlepels olijfolie over.
  8. Bak gedurende 30 minuten.
  9. Laat afkoelen. Lekker bij een slaatje van rucola en tomaatjes met een vinaigrette van olijfolie en balsamico-azijn en Italiaanse charcuterie.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

0 reacties op “Focaccia “quick ’n dirty”Voeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.