Paleo Marsepein

Paleo Marsepein

Manlief kocht vorige week een staaf marsepein van de scouts. Ik zou het zelf ook gedaan hebben, maar als ik de ingrediënten op zo’n staaf bekijk is mijn zin om ervan te eten toch snel over. In het beste geval zit er in commerciële marsepein 40% amandelen en 60% suikers (waaronder invertsuiker en glucosestroop), in het slechtste geval zitten er zelfs geen amandelen in, maar (goedkopere) abrikozenpitten. De beste kwaliteit marsepein bestaat uit 50% suiker en 50% amandelen, maar deze is duur en bijna niet te vinden in de winkel. Gelukkig is het heel makkelijk om zelf marsepein te maken, en je hebt er maar 2 (à 4) ingrediënten en 5 minuten tijd voor nodig! Deze paleo marsepein is wel iets korreliger van textuur, maar de smaak is dik in orde! Voor een fijnere textuur kan je het amandelmeel eerst zeven.

Paleo marsepein
Paleo marsepein

Paleo Marsepein
Recept Afdrukken
Prep Tijd
5 minuten
Passieve Tijd
1 uur
Prep Tijd
5 minuten
Passieve Tijd
1 uur
Paleo Marsepein
Recept Afdrukken
Prep Tijd
5 minuten
Passieve Tijd
1 uur
Prep Tijd
5 minuten
Passieve Tijd
1 uur
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Meng alle ingredienten in een keukenmachine of met de hand.
  2. Kneed met de handen door tot een vaste bol.
  3. Wikkel in plastic folie en laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

0 comments on “Paleo MarsepeinAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.