Manlief kocht vorige week een staaf marsepein van de scouts. Ik zou het zelf ook gedaan hebben, maar als ik de ingrediënten op zo’n staaf bekijk is mijn zin om ervan te eten toch snel over. In het beste geval zit er in commerciële marsepein 40% amandelen en 60% suikers (waaronder invertsuiker en glucosestroop), in het slechtste geval zitten er zelfs geen amandelen in, maar (goedkopere) abrikozenpitten. De beste kwaliteit marsepein bestaat uit 50% suiker en 50% amandelen, maar deze is duur en bijna niet te vinden in de winkel. Gelukkig is het heel makkelijk om zelf marsepein te maken, en je hebt er maar 2 (à 4) ingrediënten en 5 minuten tijd voor nodig! Deze paleo marsepein is wel iets korreliger van textuur, maar de smaak is dik in orde! Voor een fijnere textuur kan je het amandelmeel eerst zeven.
- 225 gr amandelmeel gezeefd, voor een fijnere textuur
- 150 gr koudgeslingerde honing
- 1 theelepel rozenwater of oranjebloesemwater (facultatief)
- een paar druppels amandel-essence (facultatief)
- Meng alle ingredienten in een keukenmachine of met de hand.
- Kneed met de handen door tot een vaste bol.
- Wikkel in plastic folie en laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast.
0 reacties op “Paleo Marsepein”Voeg die van jou toe →