Salmon cakes

Salmon cakes

These salmon cakes need some preparation, but you can make them up front and keep them in the fridge and take them in your lunchbox.

  • 500 gr salmon 
  • 6 scallions, in rings
  • 3 eggs, slightly beaten
  • 2 tablespoons coconut meal
  • 1 tablespoon fresh or dried green herbs (I used a mix of oregano, basil, thyme and rosemary, but consider other herbs like dill, mint etc. too!)
  • 1 teaspoon ‘piment d’espelette’
  • freshly ground black pepper and celtic sea salt

Preheat the oven to 225 °C (435°F).

Put the salmon in a pot and add water until the fish is covered. Bring to a boil, turn down the heat and let it simmer for about 15 minutes. Drain the fish and let it cool a bit. Divide the salmon with your hands in “flakes” and put these in a large bowl. Add all the other ingredients and season to taste. Make 7 – 8 patties and put them on a cookie sheet covered with parchment paper. Bake 15 minutes. Flip the patties and bake another 5 minutes.

Er is wat voorbereiding nodig om deze zalmkoekjes te maken, maar je kan ze vantevoren maken en in de koelkast bewaren. Je kan deze zalmkoekjes zowel warm als koud eten, en ze zijn dus heel handig om mee te nemen in de lunchbox.

  • 500 gr zalm
  • 6 lente-uitjes, in ringetjes gesneden
  • 3 eieren, losgeklopt
  • 2 eetlepels kokosbloem
  • 1 eetlepel verse of droge groene kruiden (ik heb een mix van oregano, basilicum, tijm en rozemarijn gebruikt, maar denk ook aan kruiden als dille of munt voor een heel ander effect!)
  • 1 theelepel ‘piment d’espelette’
  • versgemalen zwarte peper en keltisch zeezout

Verwarm de oven voor op 225 °C.

Doe de zalm in een pot en bedek met water. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat ongeveer 15 minuten op zacht vuur sudderen. Haal de vis uit het water en laat even afkoelen. Verdeel de zalm met je handen in  “vlokken” en doe deze in een ruime kom. Voeg alle andere ingrediënten toen en breng op smaak. Maak 7 à 8 ‘koekjes’ van het mengsel en leg ze op een met bakpapier bedekte ovenplaat. Bak 15 minuten. Draai de koekjes om en bak nog 5 minuten.

6 reacties op “Salmon cakesVoeg die van jou toe →

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.