Paleo ‘couscous’

Paleo ‘couscous’

Vroeger, voor ik glutenvrij ging eten, maakte ik wel eens een couscous slaatje in de zomer. Erg lekker als bijgerecht bij de BBQ, vond ik. Maar ja, glutenvrije couscous kwam ik nog niet tegen. En een fris slaatje is ook gewoon lekker. Maar gisteren at ik ’s middags al sla, en ’s avonds had ik daar niet nog eens zin in. Maar ik had nog wel een bloemkooltje in de koelkast liggen. Ik probeerde mijn “oude” recept hier op uit, en hé, het resultaat was zeker zo lekker!

Paleo couscous

Paleo 'couscous'
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 porties 5 minuten
Kook Tijd
10 minuten
Porties Prep Tijd
4 porties 5 minuten
Kook Tijd
10 minuten
Paleo 'couscous'
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 porties 5 minuten
Kook Tijd
10 minuten
Porties Prep Tijd
4 porties 5 minuten
Kook Tijd
10 minuten
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Doe de bloemkoolroosjes in een keukenmachine en laat de machine telkens kort draaien (pulse) tot de bloemkool in dikke korrels gehakt is.
  2. Neem een pan die groot genoeg is om de bloemkool in te doen. Doe er de pijnboom pitten in en rooster deze (droog, d.w.z. zonder toegevoegde vetstof) op middelhoog vuur. Haal de pijnboompitten uit de pan en houd ze opzij.
  3. Zet de pan terug op het vuur, doe er 2 eetlepels ghee (of olijfolie) in en voeg de bloemkoolkorrels toe. Roerbak 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de ras-el-hanout en het zeezout toe en roerbak nog 5 minuten tot de bloemkool beetgaar is. Doe de bloemkool in een grote schotel.
  4. Schil de appel en snijd in kleine blokjes. Hak de muntblaadjes fijn. Meng de appelstukjes, muntblaadjes en 3/4de van de pijnboompitten onder de bloemkool. Bestrooi met de overige pijnboompitten en de rozenblaadjes.
Notities

Rozenblaadjes vind je bij de meeste natuurwinkels. Heb je er geen? Geen probleem! Vervang ze door granaatappelkorrels voor een leuk kleurrijk (en lekker) effect!

Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

0 reacties op “Paleo ‘couscous’Voeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.