Paleo fudge met veenbessen en walnoten

Deze zuivelvrije fudge is een lekker snoepje om na het kerstdiner bij de koffie of thee te serveren. Of misschien kan je ze wel maken om cadeau te geven, in een mooie glazen pot. Ik nam ze gisteren mee naar het huwelijksfeest van mijn broer en schoonzus, en zag al snel de bodem van de doos in zicht komen! Eén tip: maak ze als je gasten krijgt of deel ze uit, want ze zijn te gevaarlijk om in huis te houden. En ondanks dat ze gemaakt zijn met paleo-proof ingrediënten, gezond zou ik het niet direct noemen. Maar lekker zijn ze wel!

Als je de noten en het vanillepoeder weglaat is dit recept ook geschikt voor mensen die het AIP protocol volgen.

Fudge met veenbessen en walnoten

Volgen en delen
Paleo fudge met veenbessen en walnoten
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
36 stukjes fudge 30 minuten
Passieve Tijd
4 uur
Porties Prep Tijd
36 stukjes fudge 30 minuten
Passieve Tijd
4 uur
Paleo fudge met veenbessen en walnoten
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
36 stukjes fudge 30 minuten
Passieve Tijd
4 uur
Porties Prep Tijd
36 stukjes fudge 30 minuten
Passieve Tijd
4 uur
Ingrediënten
Porties: stukjes fudge
Instructies
  1. Breng de esdoornsiroop in een kookpot met dikke bodem aan de kook, zet het vuur zacht en laat het zachtjes pruttelen, tot de siroop tot ongeveer de helft ingekookt is.
  2. Laat ondertussen de cacaoboter en ghee au bain marie smelten.
  3. Laat indien nodig de kokosboter smelten (als je deze vers maakt volgens instructies onderaan is dit niet nodig). Roer de zachte kokosboter onder de esdoornsiroop, op zacht vuur.
  4. Voeg nu beetje bij beetje de gesmolten vetten bij de esdoornsiroop (die nog steeds op zacht vuur staat). Roer steeds tot het vet opgenomen is. Ga door tot alle cacaoboter/ghee opgenomen is en je een egale crème krijgt.
  5. Haal de pot van het vuur. Roer er de walnoten en veenbessen onder.
  6. Bekleed een vorm van 20x20 cm (of 2 cakevormen van 10x20 cm) met bakpapier. Giet de fudge hierin. Klop de vorm(en) even op het aanrecht, zodat eventuele luchtbellen naar boven komen.
  7. Zet in de koelkast en laat minstens 4u afkoelen. Haal de fudge dan voorzichtig uit de vorm(en) en snijd met een scherp mes in blokjes. Bewaar in de koelkast.
Notities

Als je geen kokosboter of santen vindt kan je dit heel eenvoudig zelf maken: doe 125 gr kokosrasp in een blender of keukenmachine. Laat de keukenmachine draaien tot de kokosrasp verandert in kokosboter. Dit kan tot 10 à 15 minuten duren. Veeg af en toe de randen van de keukenmachine/blender schoon met een spatel.

Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *