Paleo einderjaarsmenu’s t.v.v. Hachiko

Deze actie is afgelopen. Er zijn in totaal 93 menu’s gekocht, goed voor een opbrengst van 465 Euro voor Hachiko. Aan iedereen die een menu heeft gekocht: héél erg bedankt!

93

Vorig jaar verkocht ik het Lekker Zoet receptenboek met 10 recepten, dit jaar slaan Paleo.be en Oer-lekker Eten de handen in elkaar voor een heerlijke eindejaarsmenu ter voordele van Hachiko en Music For Life.

Voor amper 5€ krijg je meteen toegang tot een compleet kerstmenu en nieuwjaarsmenu en zo help je Hachiko om nieuwe hulphonden op te leiden. Beide menu’s bevatten twee hapjes, een voorgerecht, hoofdgerecht, dessert en een extraatje voor bij de koffie.

Alle recepten zijn glutenvrij, granenvrij, lactosevrij en uiteraard helemaal Paleoproof. Genieten zonder zorgen dus! Benieuwd wat er precies op het menu staat? Neem een kijkje op www.paleo.be/feestmenu en bestel snel! De actie loopt vanaf vandaag tot 2 december 23u59.

paleo_feestmenu

Waarom Hachiko?

Hachiko vzw is een door de overheid erkende non-profit organisatie die assistentiehonden opleidt voor mensen met een motorische handicap of epilepsie. Zowel hulphonden voor mensen met een motorische handicap als meldhonden voor mensen met epilepsie worden speciaal opgeleid om hun baasjes de kans te geven een aantal moeilijke of voor hen onmogelijke taken toch te verrichten. Bovendien helpt de hond het sociale isolement rond de handicap en aandoening doorbreken. Wat zijn taak ook wordt, elke assistentiehond stimuleert de zelfstandigheid en zelfredzaamheid van zijn baasje. Méér nog: de assistentiehond wordt een steun, een toeverlaat en opent de deur naar een hogere levenskwaliteit. Niet alleen de bewegingsvrijheid vergroot, door zijn aanwezigheid bevordert de assistentiehond de sociale contacten en wordt de maatschappelijke (re-)integratie een stuk makkelijker.

Ik leerde Hachiko kennen via Assistentiehond Ocho en zijn “tijdelijke opvoeders” Kim en Antoon. Ik hoorde van hen hoeveel het kost om zo’n hulphond op te leiden, iets wat zij met hart en ziel doen, zonder er iets aan te verdienen. De opleiding van 1 hulphond kost aan de vzw ongeveer €  25.000 (werkingskosten, aankoop puppy’s, voeding, dierenarts, enz.).  HACHIKO ontvangt hiervoor geen structurele subsidies, maar is afhankelijk van giften en sponsoring. Voor mij is het niet mogelijk om een hond effectief op te leiden, daarom besloot ik vorig jaar om een actie te organizeren via Music for Life, om toch een klein beetje bij te kunnen dragen aan de opleiding van deze honden. Ik ben heel blij dat ik dit jaar hulp kreeg van Elke, en hoop dat we samen een mooi bedrag mogen ophalen.

0 reacties op “Paleo einderjaarsmenu’s t.v.v. HachikoVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.