Curry sauce

Curry sauce

My boys love rice, and they love curry-sauce. So once in a while they get rice, and sometimes I even make curry-sauce for them, I’m such a good mom 😉 . This sauce is not only good with rice, but just as well with chicken or fish.

  • 1 big can of pineapple (chunks or slices) or 1 small can + extra pineapple juice
  • 1 tablespoon coconut oil
  • 2 tablespoons arrowroot powder
  • 1/2 onion, finely chopped
  • coconut milk
  • 1 tablespoon mild curry powder
  • 2 tablespoons hot curry powder
  • 1 teaspoon curcuma

Put the arrowroot in a little bowl and add a few tablespoons of the pineapple juice, stir well so you have no lumps.  Measure out the rest of the pineapple juice, and add coconut milk until you have 2 cups of fluid (500 ml). Melt the coconut oil and fry the onions. Add the curry-powder and curcuma and stir-fry for a minute or so. Add the pineapple/coconut fluid and bring to a boil. Add the arrowroot to the sauce and bring back to a boil, lower the heat and stir until the sauce thickens. Add about half the chunks (or if you have slices I used 5 slices, half the can, cut in chunks) of pineapple and heat through, stirring all the time so the sauce doesn’t stick to the pan. Adjust salt if necessary.

Mijn jongens eten graag saus, en ze houden van kerriesaus. Dus af en toe krijgen ze rijst, en soms maak ik zelfs kerriesaus voor hen, ik ben nu eenmaal zo’n lieve moeder 😉 . Deze saus is niet alleen lekker met rijst, maar past ook goed bij kip of vis.

  • 1 groot blik ananas (stukjes of schijven) of 1 klein blikje + extra ananassap
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 2 eetlepels arrowroot poeder
  • 1/2 ui, fijngehakt
  • kokosmelk
  • 1 eetlepel mild kerriepoeder
  • 2 eetlepels hot kerriepoeder
  • 1 theelepel curcuma

Doe de arrowroot in een kommetje en voeg enkele eetlepels ananassap toe, roer tot een glad papje zonder brokjes. Meet de rest van het ananassap af, en voeg kokosmelk toe tot je 500 ml vocht hebt. Smelt de kokosolie en fruit de ui. Voeg het kerriepoeder en de curcuma toe en roerbak ongeveer 1 minuut. Voeg het ananas-kokosmengsel toe en breng aan de kook. Voeg de arrowroot toe en breng terug aan de kook, zet het vuur laag en roer tot de saus indikt. Voeg ongeveer de helft van het blikje ananasstukjes toe (ik gebruikte de helft van de schijven, een stuk of 5, en sneed ze in stukjes) verwarm al roerend, zodat de saus niet aan de bodem kleeft. Voeg zout toe indien nodig.

1 reactie op “Curry sauceVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.