Gazpacho with a twist

Gazpacho with a twist

I saw the recipe for Gazpacho in the cookbook Didi made for me for Foodswap #3. The weather in Belgium is finally calling for summer-food, so today I decided to give this recipe a twist: DH doesn’t digest raw cucumber, so I substituted that for watermelon; I also used garlic powder, as my stomach doesn’t like raw garlic. Well, it’s a winner, I love the sweet touch the watermelon gives to the Gazpacho! For Didi’s recipe, have a look here (in Dutch). This is how I made it:

  • 5 big tomatoes, peeled and cut in pieces
  • a piece of watermelon, seeds removed and cut in pieces
  • 1 red bell pepper, seeds removed and cut in pieces
  • 1 small (or 1/2) red onion, chopped
  • a pinch of garlic powder
  • 1 TBS Xeres vinegar (or red wine vinegar)
  • 3 TBS good quality EV Olive Oil
  • sea salt & pepper
  • 1/4 tsp Piment d’Espelette (or chili)

Put everything in a blender and blend until smooth. Adjust seasoning. Serve well chilled in a tall glass and decorate with basil leaves (or you could put a triangle of watermelon on the side of the glass).

Ik vond het recept voor Gazpacho in het kookboek dat Didi voor me maakte voor Foodswap #3. Het weer in België vraagt eindelijk om ‘zomer-eten’, dus maakte ik vandaag dit recept met een twist: Manlief verteert geen rauwe komkommer, dus heb ik die vervangen door watermeloen; ik heb ook lookpoeder gebruikt, aangezien mijn maag niet van rauwe look houdt. Wel, het is een blijvertje, ik vind de zoete toets van de watermeloen en de Gazpacho heerlijk! Didi’s recept vind je hier. Ik maakte hem zo:

  • 5 grote, rijpe tomaten, gepeld en in stukken gesneden
  • een spie watermeloen, zaadjes verwijderd en in stukken gesneden
  • 1 rode paprika, zaadjes verwijderd en in stukken gesneden
  • 1 kleine (of 1/2 grote) rode ui, gesnipperd
  • een royale snuf lookpoeder
  • 1 eetlepel Xeres azijn (of rode wijn azijn)
  • 3 eetlepels EV olijfolie van prima kwaliteit
  • zeezout & peper
  • 1/4 theelepel Piment d’Espelette (of chilivlokken)

Doe alles in een blender en mix tot een homogeen mengsel. Naar smaak bijkruiden. Serveer flink gekoeld in een hoog glas werk af met enkele basilicum-blaadjes (of hang een driehoekje watermeloen aan de rand van het glas).

1 reactie op “Gazpacho with a twistVoeg die van jou toe →

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.