Soms wil je eens gewoon een lekkere pizza eten. Of pannenkoeken “zoals echte pannenkoeken”, waarbij je amper verschil proeft met “echte” pannenkoeken. Maar in de glutenvrije ‘all purpose’ bloemmixen die verkocht worden in de winkel zitten toch een aantal ingrediënten waar mijn lichaam niet echt happy van wordt, dus die vermijd ik toch zoveel mogelijk. Ik heb in de loop van de jaren al verschillende bloemmengsels zelf gemaakt, en van deze ben ik echt wel tevreden. Ik heb er al pizzabodem mee gemaakt, en flensjes waarvan mijn zonen vroegen “die mag jij zeker niet eten he mama, want dat zijn er toch met ‘echte’ bloem he?” (tarwebloem bedoelen ze dus 😉 ). Die recepten volgen nog! Maar vandaag eerst de bloemmix, zodat je deze al kan maken!
- 800 gr rijstmeel
- 350 gr maismeel zie nota's onderaan
- 50 gr maiszetmeel
- 200 gr aardappelzetmeel
- 100 gr kikkererwtenmeel
- 200 gr amaranthmeel zie nota's onderaan
- 50 gr psyllium husk (vlozaadvezel)
- Zeef alle melen in een grote bewaardoos. Meng met een garde goed door elkaar. Sluit de doos en schud de melen nog goed door elkaar. Voor gebruik nog eens flink doorschudden.
Maismeel is een fijn, geel meel. Kies voor een fijn meel, niet voor 'polenta' want dat is te grof. Je vindt het in de natuurwinkel.
Amaranthmeel kan je vervangen door boekweitmeel. Dit laatste heeft wel een iets sterkere smaak die je wel licht proeft.
0 reacties op “Glutenvrije bloemmix”Voeg die van jou toe →