Glutenvrije bloemmix

Glutenvrije bloemmix

Soms wil je eens gewoon een lekkere pizza eten. Of pannenkoeken “zoals echte pannenkoeken”, waarbij je amper verschil proeft met “echte” pannenkoeken. Maar in de glutenvrije ‘all purpose’ bloemmixen die verkocht worden in de winkel zitten toch een aantal ingrediënten waar mijn lichaam niet echt happy van wordt, dus die vermijd ik toch zoveel mogelijk. Ik heb in de loop van de jaren al verschillende bloemmengsels zelf gemaakt, en van deze ben ik echt wel tevreden. Ik heb er al pizzabodem mee gemaakt, en flensjes waarvan mijn zonen vroegen “die mag jij zeker niet eten he mama, want dat zijn er toch met ‘echte’ bloem he?” (tarwebloem bedoelen ze dus 😉 ). Die recepten volgen nog! Maar vandaag eerst de bloemmix, zodat je deze al kan maken!

Photo by Jordane Mathieu on Unsplash 

Glutenvrije bloemmix
Recept Afdrukken
Glutenvrije bloemmix
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Zeef alle melen in een grote bewaardoos. Meng met een garde goed door elkaar. Sluit de doos en schud de melen nog goed door elkaar. Voor gebruik nog eens flink doorschudden.
Notities

Maismeel is een fijn, geel meel. Kies voor een fijn meel, niet voor 'polenta' want dat is te grof. Je vindt het in de natuurwinkel.

Amaranthmeel kan je vervangen door boekweitmeel. Dit laatste heeft wel een iets sterkere smaak die je wel licht proeft.

Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

0 reacties op “Glutenvrije bloemmixVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.