Gemarineerde zalm

Gemarineerde zalm

Gravad lax of gravlax is een Scandinavische specialiteit. Hiervoor laat men zalm marineren in een mengsel van zout, suiker en kruiden. De zalm moet een paar dagen ‘rijpen’ in deze marinade. Het resultaat is een explosie van smaken en een zalm die op je tong smelt, in niets te vergelijken met wat je in de winkel vindt! Het is maar 10 minuutjes werk dat je 3 dagen op voorhand moet doen, en op de dag zelf moet je enkel de zalm nog in dunne plakjes snijden. Ideaal voor een feestelijk voorgerecht.


Gemarineerde zalm
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
12 personen 10 minuten
Passieve Tijd
3 dagen
Porties Prep Tijd
12 personen 10 minuten
Passieve Tijd
3 dagen
Gemarineerde zalm
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
12 personen 10 minuten
Passieve Tijd
3 dagen
Porties Prep Tijd
12 personen 10 minuten
Passieve Tijd
3 dagen
Ingrediënten
Voor de marinade:
Zalmfilet op vel
Porties: personen
Instructies
  1. Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kom.
  2. Leg de zalm met de velkant naar onder in een grote schotel (best geen metaal, maar glas of steen). Wrijf de marinade in de zalm. Bedek de hele zalm met dille.
  3. Draai de zalm nu om, zodat de velkant boven ligt.
  4. Bedek de zalm met een eerste laag plastic folie, zorg dat de folie de vis goed afdekt. Bedek met een 2de laag plastic folie. Leg gewichten op de vis (bv. koelelementen uit de koelbox, of een kleinere glazen schotel gevuld met water ofzo), zodat de vis goed in de dille en marinade geduwd wordt, en zet in de koelkast. Laat 2 à 3 dagen staan.
  5. Haal de vis uit de koelkast en verwijder de dille. Leg de vis met velkant naar onder op een plank en veeg schoon met keukenpapier.
  6. Snijd er met een scherp fileermes schuine, dunne sneetjes af.
  7. Serveer met een slaatje, bv. een rucolaslaatje, of een slaatje van witloof, appel en walnoot met dressing van olijfolie en frambozenazijn.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

0 comments on “Gemarineerde zalmAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.