Zuivelvrije chocomousse

Zuivelvrije chocomousse

Voor het kerstfeestje bij mijn familie maakte ik samen met mijn mama verschillende dessertjes in kleine potjes, zodat we vanalles een beetje konden eten. Ik maakte o.a. panna cotta en deze chocomousse. Als je deze maakt in kleine glaasjes kan je er wel 16 glaasjes mee vullen. Als enige dessert is het genoeg voor 6 à 8 personen.


Volgen en delen
Zuivelvrije chocomousse
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
6 personen 15 minuten
Passieve Tijd
2 uur
Porties Prep Tijd
6 personen 15 minuten
Passieve Tijd
2 uur
Zuivelvrije chocomousse
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
6 personen 15 minuten
Passieve Tijd
2 uur
Porties Prep Tijd
6 personen 15 minuten
Passieve Tijd
2 uur
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Snijd de chocolade in stukken en doe ze in een kom.
  2. Verhit de kokosmelk tot kookpunt, giet over de chocolade en laat 30 seconden staan. Roer dan tot een gladde ganache en laat deze afkoelen tot kamertemperatuur.
  3. Klop de eiwitten op. Als ze stijf beginnen te worden voeg dan de suiker/honing/esdoornsiroop toe. Klop verder in pieken.
  4. Giet de afgekoelde ganache over de eiwitten. Roer voorzichtig met een spatel tot alles goed gemengd is.
  5. Doe de chocomousse in een spuitzak en vul hiermee kleine of grotere glaasjes. Laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
Notities

Met de overgebleven dooiers kan je een crème brûlée maken (recept hiervoor volgt nog).

Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

0 comments on “Zuivelvrije chocomousseAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.