Voor het kerstfeestje bij mijn familie maakte ik samen met mijn mama verschillende dessertjes in kleine potjes, zodat we vanalles een beetje konden eten. Ik maakte o.a. panna cotta en deze chocomousse. Als je deze maakt in kleine glaasjes kan je er wel 16 glaasjes mee vullen. Als enige dessert is het genoeg voor 6 à 8 personen.
Ingrediënten
- 250 gr pure chocolade 70% of hoger
- 2,5 dl kokosmelk volvet
- 150 gr zoetstof naar keuze rietsuiker, kokosbloesemsuiker, honing, esdoornsiroop
- 6 eiwitten
Porties: personen
Instructies
- Snijd de chocolade in stukken en doe ze in een kom.
- Verhit de kokosmelk tot kookpunt, giet over de chocolade en laat 30 seconden staan. Roer dan tot een gladde ganache en laat deze afkoelen tot kamertemperatuur.
- Klop de eiwitten op. Als ze stijf beginnen te worden voeg dan de suiker/honing/esdoornsiroop toe. Klop verder in pieken.
- Giet de afgekoelde ganache over de eiwitten. Roer voorzichtig met een spatel tot alles goed gemengd is.
- Doe de chocomousse in een spuitzak en vul hiermee kleine of grotere glaasjes. Laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
Notities
Met de overgebleven dooiers kan je een crème brûlée maken (recept hiervoor volgt nog).
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
0 reacties op “Zuivelvrije chocomousse”Voeg die van jou toe →