Panna cotta, dat heerlijke dessert op basis van room. Dacht je dat nooit meer te eten, omdat je niet tegen zuivel kan? Dan moet je deze versie eens proberen, en ik beloof je dat je die room niet eens mist! De frambozencoulis is licht zurig, een mooi contrast met de frisse, lichtzoete smaak van de panna cotta. Je hebt maar 10 minuten nodig om dit te maken, maar het moet wel een 4-tal uurtjes de koelkast in.
Ingrediënten
- 500 ml kokosmelk (bv. Aroy-D)
- 2 eetlepels rauwe honing
- 1 vanillepeul
- 6 gr gelatine (3 blaadjes) - zie notitie
- 150 gr frambozen vers of diepvries
- 1/2 eetlepel honing
Porties: personen
Instructies
- Giet de kokosmelk in een pannetje met dikke bodem. Snijd de vanillepeul in de lengte open, verwijder de zaadjes met de achterkant van een mes en doe de zaadjes bij de kokosmelk in het pannetje. Voeg ook de peul zelf toe. Breng de kokosmelk met de vanillepeul aan de kook. Zet het vuur uit, en laat afkoelen tot +/- 60°C.
- Laat ondertussen de gelatine wellen in koud water, volgens de instructies op de verpakking.
- Verwijder de vanillepeul. Voeg 2 eetlepels honing toe en roer tot de honing gesmolten is. Voeg de gelatine toe. Roer tot de gelatine gesmolten is.
- Giet de room door een zeefje in 4 glazen potjes. Laat ze minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
- Doe de frambozen in een kom en zet ze in de microgolfoven (1 minuut voor verse, 2 minuten voor bevrozen frambozen) of verwarm ze in een pannetje. Voeg de halve eetlepel honing toe en meng goed, plet de frambozen met de lepel.
- Duw de frambozen door een zeef, zodat je een mooie coulis zonder pitjes krijgt. Giet de coulis over de panna cotta als deze al wat opgesteven is. Laat verder opstijven in de koelkast. Versier met muntblaadjes en/of verse bessen.
Notities
Vervang de gelatine door Agar-agar en de honing door esdoornsiroop of kokosbloesemsuiker voor een vegetarische/veganistische versie.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
0 reacties op “Zuivelvrije panna cotta”Voeg die van jou toe →