
Bangers & mash is een typisch Brits “pub-food”. Troostvoer ook. Ik maakte er een eigen versie van met een zuiderse twist. En mijn zonen likten zowat hun bord schoon! Ik serveerde de worsten (‘bangers’) deze keer met aardappelpuree, maar je kan ze ook met pastinaakpuree of bloemkoolpuree serveren voor een low-carb/keto versie.
Ingrediënten
- 1 kg dikke worsten varken/rund of enkel varken
- 100 gr pancetta of spek in stukjes gesneden
- 2 rode uien in schijfjes gesneden
- 4 teentjes knoflook gepeld en geplet met de platte kant van een mes
- 1 eetlepel venkelzaad
- 150 ml tomaten passata
- 1 eetlepel vetstof naar keuze boter, ghee, kokosolie of reuzel
Porties: personen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C. Als de worsten lang zijn, snijd ze dan in de helft. Smelt de ghee in een gietijzeren pan die ook in de oven kan. Bak de worsten aan beide zijden aan tot ze een mooi bruin korstje hebben.
- Haal de worsten uit de pan. Bak de reepjes pancetta (of spek) krokant in het vet dat nog in de pan zit. Zet het vuur wat lager, voeg de uien en de look bij en laat deze fruiten tot ze glazig zijn.
- Voeg het venkelzaad en de tomatenpassata bij en laat op laag vuur een paar minuutjes sudderen.
- Leg de worsten op de saus in de pan. Zet de pan in de oven en laat gedurende 20 minuten garen.
- Maak ondertussen de puree klaar: kook aardappelen (of pastinaak of bloemkool) in gezouten water gaar, stamp ze tot puree met een flinke schep ghee (of boter), wat warme (kokos)melk, versgemalen zwarte peper en nootmuskaat.
- Haal de worsten uit de oven en serveer met hun saus bovenop een flinke schep puree.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
0 reacties op “Bangers & mash”Voeg die van jou toe →