Bangers & mash

Bangers & mash

Bangers & Mash

Bangers & mash is een typisch Brits “pub-food”. Troostvoer ook. Ik maakte er een eigen versie van met een zuiderse twist. En mijn zonen likten zowat hun bord schoon! Ik serveerde de worsten (‘bangers’) deze keer met aardappelpuree, maar je kan ze ook met pastinaakpuree of bloemkoolpuree serveren voor een low-carb/keto versie.


Volgen en delen
Bangers & mash
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
6 personen 15 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Porties Prep Tijd
6 personen 15 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Bangers & mash
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
6 personen 15 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Porties Prep Tijd
6 personen 15 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Als de worsten lang zijn, snijd ze dan in de helft. Smelt de ghee in een gietijzeren pan die ook in de oven kan. Bak de worsten aan beide zijden aan tot ze een mooi bruin korstje hebben.
  2. Haal de worsten uit de pan. Bak de reepjes pancetta (of spek) krokant in het vet dat nog in de pan zit. Zet het vuur wat lager, voeg de uien en de look bij en laat deze fruiten tot ze glazig zijn.
  3. Voeg het venkelzaad en de tomatenpassata bij en laat op laag vuur een paar minuutjes sudderen.
  4. Leg de worsten op de saus in de pan. Zet de pan in de oven en laat gedurende 20 minuten garen.
  5. Maak ondertussen de puree klaar: kook aardappelen (of pastinaak of bloemkool) in gezouten water gaar, stamp ze tot puree met een flinke schep ghee (of boter), wat warme (kokos)melk, versgemalen zwarte peper en nootmuskaat.
  6. Haal de worsten uit de oven en serveer met hun saus bovenop een flinke schep puree.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

0 comments on “Bangers & mashAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.