Een moelleux of lava cake is een gebakje waarvan de randen gebakken zijn, maar waarvan het hart nog vloeibaar is. Het is één van onze favoriete dessertjes hier in huis. Deze variant is lowcarb, d.w.z. dat het een laag koolhydraatgehalte, en vooral een laag suikergehalte heeft. Ik gebruik hiervoor erythritol als zoetmiddel. Erythritol is een suiker-alcohol en is minder zoet dan suiker; het is te koop bij de natuurwinkel, maar ook bij Pit&Pit. Als je het regelmatig gebruikt kan het ongezond zijn, maar ik gebruik het maar heel af en toe. Dessertjes zijn nu eenmaal niet iets dat je elke dag ‘nodig’ hebt, en we eten dit maar een paar keer per jaar. Maar dan is het ook echt wel genieten!
Ingrediënten
- 80 gr amandelmeel
- 90 gr erythritol
- 40 gr rauwe cacao
- 1 snufje zout
- 1 snufje bourbon vanillepoeder
- 80 gr vetstof naar keuze boter, ghee, kokosolie, gesmolten
- 4 eieren
- 4 blokjes chocolade puur of (vegan) melk
Porties: personen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Zeef het amandelmeel en de cacao en meng met de erythritol, het zout en het vanillepoeder. Klop de eieren los in een aparte kom, smelt de boter.
- Meng de droge en de natte ingrediënten met een vork.
- Vet 4 ramequins in en verdeel het mengsel over de 4 potjes. Leg een blokje chocolade (smaak naar keuze) midden in elk potje en duw het lichtjes naar beneden, tot het net onder het beslag zit.
- Zet de potjes in de oven en laat 10 à 12 minuten bakken. Het gebakje moet in het midden nog vloeibaar zijn.
- Haal uit de oven, zet elk potje op een bordje en serveer onmiddellijk.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
0 reacties op “Lowcarb chocolade moelleux”Voeg die van jou toe →