Ja, ik weet het, er staan al verschillende recepten voor pannenkoeken hier op mijn blog. Maar er kan er altijd nog eentje bij, toch? Deze pannenkoeken zijn gemaakt van boekweitmeel en havervlokken. Ik bakte ze vorige week voor Maria Lichtmis, en vandaag heb ik een stapel gebakken voor een vriendin en ineens het recept maar eens goed uitgeschreven 🙂 . Mooi stapeltje, toch?
Ingrediënten
- 300 gr boekweitmeel
- 200 gr havervlokken (glutenvrije) of havermeel
- 8 eieren
- 2 theelepels natriumbicarbonaat
- 1 theelepel zeezout
- 2 eetlepels dadelsiroop of kokosbloesemsuiker of esdoornsiroop
- 500 ml amandelmelk (ongezoet)
- 250 à 400 ml water
- vetstof om te bakken ghee, kokosolie, reuzel, boter
Porties: pannenkoeken
Instructies
- Doe het boekweitmeel met de havervlokken in een blender, en meng tot de havervlokken tot meel gemalen zijn.
- Voeg alle overige ingrediënten behalve het water toe en meng kort.
- Voeg genoeg water toe om het een redelijk lopend beslag te maken. Hoe minder water, hoe dikker het beslag en hoe dikker de pannenkoeken.
- Smelt een weinig vetstof in een pannenkoekenpannetje (zie notities onderaan), voeg 1/2 à 1 pollepel beslag toe, laat het goed ronddraaien in de pan, zodat het de hele bodem bedekt.
- Laat bakken tot de bovenkant van de pannenkoek droog is, draai dan om met een spatel.
- Bak nog kort de andere kant. Haal uit de pan en houd eventueel warm op een bord in de oven, die op 100°C staat.
- Deze pannenkoeken kunnen ook ingevroren worden, laat ze dan wel eerst goed afkolen en leg een stuk boterhampapier of bakpapier tussen elke pannenkoek.
Notities
Ik gebruik een kleine pan van Greenpan en een stalen pannenkoekenpannetje van De Buyer. Ik ben van beide zeer tevreden, het pannenkoekenpannetje van De Buyer gaat net iets sneller als de greenpan.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
0 reacties op “Glutenvrije boekweit-haverpannenkoeken”Voeg die van jou toe →