Meatmuffins

Meatmuffins

Deze meatmuffins blijf ik maken, bijna om de andere week. Ze zijn dan ook ideaal om mee te nemen in een lunchbox, aangezien je ze gewoon koud kan eten. Doe er nog een beetje rauwkost of guacamole bij, een handjevol olijven en wat nootjes en je hebt een lekkere en gevarieerde lunch.

Ik varieer in soorten gehakt (soms gemengd varken/rund, soms kippengehakt) en groenten. Soms maak ik er zelfs groene ballen van, als ik er flink wat spinazie doordraai. Onderaan vind je het basisrecept, in de notities beschrijf ik welke variaties ik allemaal maak.  Je kan er dus ook prima een AIP (auto-immuunpaleo) variant van maken, door nachtschades te vermijden. Of low FODMAP als je groenten vermijd die op de FODMAP lijst staan. En ik maak ze ook met groenten met laag koolhydraat gehalte, zodat ze ook binnen een lowcarb/ketogeen diëet passen. Over veelzijdig gesproken!

Meatmuffins

Meatmuffins
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
+/- 22 ballen 30 minuten
Kook Tijd
25 minuten
Porties Prep Tijd
+/- 22 ballen 30 minuten
Kook Tijd
25 minuten
Meatmuffins
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
+/- 22 ballen 30 minuten
Kook Tijd
25 minuten
Porties Prep Tijd
+/- 22 ballen 30 minuten
Kook Tijd
25 minuten
Ingrediënten
Porties: ballen
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Snijd de groenten fijn en stoof ze in de vetstof tot ze bijna gaar zijn. Hak de groenten fijn in een keukenrobot, zodat ze makkelijker onder het gehakt gemengd kunnen worden.
  3. Meng gehakt, groenten en kruiden naar keuze. Maak ballen en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Ik gebruik hiervoor een ijsschep, om mooie ballen van gelijke grootte te krijgen.
  4. Bak de ballen 25 minuten in de warme oven.
  5. Laat de ballen volledig afkoelen op een rekje. Doe ze daarna in een container die geschikt is voor de diepvriezer en vries ze in. Je kan de ballen 's ochtends rechtstreeks uit de diepvries in je lunchbox doen in de zomer, tegen de middag zijn ze ontdooid. In de winter kan je het nodige aantal ballen 's avonds uit de diepvries in de koelkast leggen, en dan 's ochtends in de lunchbox.
Notities

Variaties in groentencombinaties:

  • 1 rode paprika, 1 ui, 2 wortelen, 2 teentjes knoflook (of 500 gr voorgesneden 'spaghettigroenten), 1 eetlepel chorizo-kruidenmix (zie hieronder)
  • 350 gr courgettes, 1 ui, knoflook, 1 à 2 eetlepels magic mushroom powder
  • 500 gr kastanjechampignons, 1 ui, 2 eetlepels magic mushroom powder (persoonlijk vind ik dit heel lekker met kippengehakt!)
  • 300 gr spinazie, 2 teentjes knoflook, 1 ui, 1 à 2 eetlepels magic mushroom powder => spinazie hoef je niet eerst te stoven, maar kan je gewoon fijnhakken in de keukenrobot en dan onder het gehakt mengen.

Kruidenmixen:

Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

0 reacties op “MeatmuffinsVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.