Ovenschotel van groene kool en pittige worst

Ovenschotel van groene kool en pittige worst

Mijn ouders gingen onlangs weer naar hun huis in Sicilië, en ze brachten een heerlijke, pittig dikke worst voor me mee. Ik had deze worst op de menu gezet in combinatie met groene kool, maar ik moest die dag om 17u op school zijn voor een oudercontact, dus bedacht ik een recept dat ik op voorhand kon bereiden, en dat dan nadien gewoon even de oven in moest om terug op te warmen. En het was echt zo lekker!  Als je geen pittige worsten vindt (worst met piment of chilipeper), gebruik dan gewone, dikke worsten en voeg wat chilipeper of piment toe aan de groene kool, voor wat extra “kick”.

Ovenschotel van groene kool en pittige worst
Ovenschotel van groene kool en pittige worst

Ovenschotel van groene kool en pittige worst
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
6 porties 30 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Porties Prep Tijd
6 porties 30 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Ovenschotel van groene kool en pittige worst
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
6 porties 30 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Porties Prep Tijd
6 porties 30 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Instructies
  1. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar in water met een snuf zeezout.
  2. Verhit wat boter of ghee in een gietijzeren pot, die achteraf de oven in mag. Bak de stukken worst kort aan.
  3. Voeg de uien bij en laat ze kort fruiten, voeg dan de groene kool toe en laat kort mee fruiten.
  4. Voeg de tomatenpuree toe, kruid met zeezout, peper en eventueel wat chilipeper of piment. Voeg een scheutje bouillon toe en roer door.
  5. Laat een 20-tal minuten sudderen op laag vuur, zorg ervoor dat het meeste vocht verdampt is.
  6. Maak ondertussen puree van de aardappelen: stamp ze met een stamper fijn, voeg bottenbouillon en ghee of boter toe en kruid af met peper en muskaatnoot.
  7. Verdeel de puree over de groene kool als deze gaar is. Als je geen gietzijeren pot kan je de groene kool met worsten eerst in een ovenvaste schaal scheppen en er dan de puree over verdelen.
  8. Verwarm de oven voor op 180°C.
  9. Zet de pot of schaal in de oven (zonder deksel) en laat 30 minuten doorwarmen.
Notities

Als je liever geen aardappelen gebruikt, maak dan puree van bloemkool zoals beschreven in het recept van Cottage Pie.

Als je de ovenschotel de dag voordien maakt en deze in de koelkast bewaart laat hem dan 45 à 55 minuten in de oven staan.

Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

0 comments on “Ovenschotel van groene kool en pittige worstAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.