Dit gerecht is helemaal niet paleo, maar oh zo lekker en klaar in 10 minuten. Liever paleo? Vervang de spaghetti door groenten-noodles. Ik denk dat knolselder-noodles wel lekker zal zijn. Smoor ze dan gaar in wat olijfolie.
Ingrediënten
- 500 gr glutenvrije spaghetti zie nota's
- 1 theelepel zeezout
- 100 ml extra vergine olijfolie
- 2 teentjes knoflook in dunne schijfjes
- 1 eetlepel ansjovispasta
- 1 eetlepels fijngehakte gedroogde tomaatjes
- 1 snuf chilivlokken
- 2 blikken tonijn in eigen vocht uitgelekt
- 2 eetlepels platte peterselie
- snufje versgemalen zwarte peper
- olijven naar smaak, facultatief
Porties: personen
Instructies
- Breng een pot met ruim water aan de kook, voeg het zout toe en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente.
- Verhit de olijfolie in een grote pot of pan met dikke bodem (waar de pasta ruim in past) op middelhoog vuur, voeg de knoflook en de ansjovispasta toe en laat even pruttelen.
- Voeg de zongedroogde tomaatjes, chilivlokken en tonijn (en eventueel de olijven) toe en roer door. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper. Zet het vuur laag tot de pasta klaar is.
- Giet de spaghetti af en laat even kort schrikken in koud water.
- Voeg de spaghetti toe aan de pan met de tonijn en roer alles onder elkaar. Als je merkt dat de spaghetti te droog is voeg dan nog wat olijfolie toe!
- Serveer de spaghetti en strooi er wat peterselie over.
- Smakelijk!
Notities
Ik koop glutenvrije pasta van het merk 'Rizopia' bij de natuurwinkel. Deze pasta heeft als enige ingrediënt bruine rijst, en vind ik persoonlijk het lekkerst.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
0 reacties op “Spaghetti al tonno”Voeg die van jou toe →