Spicy savoy cabbage

Spicy savoy cabbage

Although I regularly buy Savoy cabbage, I never prepare it. We buy it for our rabbits, who eat it daily. But I’ve been wanting to try it prepared in a certain way for some time now. It turned out just right, I love savoy prepared this way!

  • 1 savoy or green cabbage, cut into strips
  • 4 cloves of garlic, thinly sliced
  • 10 anchovy fillets
  • 1 tablespoon chili flakes
  • 1 teaspoon caraway seeds
  • 3 tablespoons olive oil
  • a little water

Heat the olive oil in a thick bottomed pan or dutch oven. Add the garlic and chili flakes and fry for 2 minutes on medium high. Lower the heat and add the anchovy fillets, stir to let them ‘melt’ in the oil. Add the cabbage, caraway seeds and a little water and stir fry for 10 to 15 minutes. I served it with oven-roasted salmon.

Ik koop regelmatig savooiekool, en toch eten we het bijna nooit. Ik koop het voor onze konijntjes, die er dagelijks van eten. Maar ik wou al een tijd eens een nieuw recept testen. Het is helemaal zoals ik het me voorgesteld had, ik vind het echt heerlijk zo!

  • 1 savooi of groene kool, in reepjes gesneden
  • 4 teentjes knoflook, in dunne schijfjes
  • 10 ansjovisfillets
  • 1 eetlepel chili vlokken
  • 1 theelepel karwijzaad
  • 3 eetlepels olijfolie
  • een beetje water

Verwarm de olie in een pot met dikke bodem. Voeg de look en chilivlokken toe en fruit 2 minuten op middelhoog vuur. Zet het vuur lager en voeg de ansjovis fillets toe, roer tot ze in de olie ‘gesmolten’ zijn. Voeg de kool, het karwijzaad en een beetje water toe en roerbak 10 tot 15 minuten. Wij aten het met geroosterde zalm.

1 reactie op “Spicy savoy cabbageVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.